Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Carlo Ancelotti: “a keddi mérkőzés lehet az idényünk kulcsmomentuma…”

A Real Madrid olasz menedzsere szerint a Borussia Dortmund elleni második félidő lehet a kulcs ahhoz, hogy a csapat játéka végre olyan kompaktan működjön, ahogyan azt ő már korábban is elvárta…

(Photo by Maria Gracia Jimenez/Soccrates/Getty Images)

Parádés fordításon van túl a Real Madrid a Bajnokok Ligája főtáblájának harmadik fordulóján, ahol a Borussia Dortmund kétgólos előnyről futott hatalmas pofonba a Santiago Bernabeu gyepén, a hazai csapat menedzsere, Carlo Ancelotti pedig úgy véli, hogy ez a fordulat akár a csapat egész szezonjára is hatással lehet:

“Az első félidőben a csapatunk sajnos bátortalanul teljesített, nem voltunk elég agresszívek, és hagytuk, hogy az ellenfél irányítsa a játékot. Ennek eredményeként két viszonylag egyszerű gólt kaptunk, ami világossá tette számunkra, hogy milyen irányba kell elmozdulnunk a folytatásban.

A második félidő viszont már egészen más képet mutatott. A csapat nagyszerű munkát végzett, és úgy éreztem, hogy ez volt az idényünk legjobb második félideje. A letámadásunk sokkal hatékonyabbá vált, intenzívebben játszottunk, és érezhetően megváltozott a dinamika. Ekkor vált világossá, hogy mit kell tennünk, és hogyan kell megközelítenünk a játékot. Ez a szakasz lehet az idény kulcsmomentuma, hiszen megmutatta, hogy mire vagyunk képesek, ha bátrabban lépünk fel.

Összességében úgy vélem, hogy a mérkőzés első részét bátortalanul játszottuk, és az intenzitás is hiányzott belőle. Bár szervezettek voltunk, nem tudtuk megfelelően letámadni az ellenfelet, akik így könnyen irányították a játék menetét. Voltak ugyan lehetőségeink, például kétszer is eltaláltuk a kapufát, de túlságosan is óvatosak voltunk. A második félidőben viszont, amikor több kockázatot vállaltunk, a játékunk energikusabbá és élvezetesebbé vált. Ezt az agresszív letámadást mindig így kellene alkalmaznunk, hiszen megvannak a fizikai adottságaink ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk.”

– fejtette ki Carlo Ancelotti.