Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: az Atlético Madrid elleni győzelmével a Chelsea és a Manchester City mellé csatlakozott a Lille

A Bajnokok Ligája alapszakaszának 3. fordulójában a Lille 3-1-re tudott nyerni az Atlético Madrid otthonában, amivel neves klubok mellé csatlakozott…

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A Lille együttese óriási meglepetésre hazai környezetben 1-0-ra megverte a Real Madridot a BL-alapszakaszának 2. fordulójában, majd a 3. körben két vállra fektette a másik madridi gigászt, az Atlético Madridot is. A francia csapat ezzel a harmadik olyan csapat lett a Bajnokok Ligája történelmében, aki egy idényen belül legyőzi a Realt és az Atléticot is. Korábban erre a Chelsea és a Manchester City volt még képes.

A Chelsea 2020/21-es idényben verte meg oda-vissza a Matracosokat, míg a Királyiakat hazai környezetben tudta legyűrni. A londoni alakulat ebben az idényben meg is nyerte a Bajnokok Ligáját, miután a fináléban Kai Havertz góljával 1-0-ra legyőzték a Manchester Cityt is.

A Manchester City egy szezonnal később, a 2021/22-es kiírásban tudta megverni az Atletit és a Realt is, előbbit a negyeddöntőben, utóbbit az elődöntőben győzte le hazai pályán, azonban a Habfehérek végül a végállomást jelentették a manchesterieknek.