Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy év után véget ért az Európa-bajnok szövetségi kapitány kalandja – HIVATALOS

Tavaly nyáron nagy vihart kavart, amikor az olasz válgoatott szövetségi kapitánya a szaúdi nemzeti csapathoz távozott…

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

A szaúdi labdarúgó-szövetség a csütörtöki napon bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontották a szaúdi válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini szerződését.

Az 59 éves szakember tavaly augusztus óta 20 mérkőzésen irányította a szaúdi válogatottat, amely a kezei alatt nyolc győzelmet, hét döntetlent és öt vereséget számlált. A helyi szövetségnél azonban nem voltak elégedettek Mancini munkájával, annál is inkább, mert az ázsiai vb-selejtezők aktuális, harmadik szakaszában a csapat az első négy mérkőzésén mindössze öt pontot szerzett, és nehéz veszélybe került a vb-szereplése, miután a Japán elleni hazai vereség mellett Indonéziát és Bahreint sem tudták legyőzni.

Mancini azelőtt csaknem öt éven át irányította az olasz válogatottat, mellyel megnyerte a 2021-es Európa-bajnokságot, valamint 2021-ben és 2023-ban is harmadik helyig vezette a Nemzetek Ligájában, azonban a 2022-es vb-re képtelen volt kijuttatni a csapatot.

Olaszországban komoly vihart kavart, amikor tavaly nyáron Mancini távozott az Azzurri éléről, majd általános meglepetésre Szaúd-Arábiában vállalt feladatot.