Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: beárazta peremberét a Chelsea – sajtóhír

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea januárban túladna létszámfeletti fiatal játékosán, akinek a nyakába árcédulát is tűztek.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Egybehangzó angol sajtóinformációk szerint a Chelsea a téli átigazolási időszakban megválna Carney Chukwuemekától, akinek 30 millió fontban (~36 millió euró) határozták meg az árát.

A 21 éves labdarúgóra nem számít komolyabban a londoni alakulat nyáron kinevezett trénere, Enzo Maresca, amit az olasz mester még a szezon kezdete előtt ki is jelentett, hogy nem szerepel a tervei között a fiatal középpályás. A 2024/25-ös idényben két mérkőzésen léphetett pályára csereként és ezeken is csak 27 percet játékidőt kapott.

Chukwuemeka az Aston Villától igazolt át a Chelsea-hez 18 millió euróért cserébe még 2022-ben nagy reményekkel. Az angol középpályás azóta 29 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a klub színeiben, amelyeken 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett.

Egyes források szerint a Galatasaray érdeklődik a 21 éves játékos iránt, azonban a törökök elsősorban kölcsönvételben gondolkoznak.