Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hosszabb időre kidőlt a Bayer Leverkusen szélsője! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusen együttese hivatalos oldalán jelezte, hogy megműtötték a csapat szélsőjét, Amine Adlit, akire így hosszabb ideig nem számíthatnak.

(Photo by Oliver Kaelke/DeFodi Images via Getty Images)

Hosszabb ideig nem számolhat egyik fontos kiegészítő játékosával Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen edzője. A spanyol mester ugyanis ebben a naptári évben biztosan kénytelen lesz nélkülözni Amide Adlit. A marokkói szélső még a Brest elleni Bajnokok Ligája találkozón sérült meg, az orvosi vizsgálatok pedig megállapították, hogy eltört a bal lábában a szárkapocscsontja. A 24 éves játékost csütörtökön már meg is műtötték, mellyel kapcsolatban Xabi Alonso elmondta, hogy az operáció sikeres volt, és ha minden a tervek szerint megy Adli felépülésével kapcsolatban, akkor január környékén visszatérhet majd a pályára.

Adli fontos szerepet tölt be a Leverkusen rendszerében, az előző szezonban 2261 játékpercet kapott, ez idő alatt pedig 10 góllal és 12 gólpasszal járult hozzá a csapat kiemelkedő idényéhez. A támadószekció szinte minden posztján bevethető Adli ebben az idényben is megkapta a lehetőséget Xabi Alonsotól, ám most hosszabb ideig nem növekednek majd a játékpercei. Mindazonáltal a hírek szerint a Leverkusen vezetősége olyannyira elégedett a marokkói játékos teljesítményével, hogy a közeljövőben a sérülés ellenére legalább két évvel meghosszabbítanák a jelenlegi, 2026 nyaráig érvényes szerződését.

Amine Adli 2021 nyarán került a Bayer Leverkusenhez, akik 7,5 millió eurót fizettek érte a Toulouse csapatának. A szélső a német klub színeiben azóta 126 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 21 gólig és 22 gólpasszig jutott.