Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Raphinha már többször is távozni akart a Barcelonából

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona brazil támadója, Raphinha elárulta, hogy fontolgatta, hogy távozik a katalán klubtól.

(Photo by Adria Puig/Anadolu via Getty Images)

Raphinha elismerte, hogy többször is megfordult a fejében a távozás Barcelonából azóta, hogy 2022-ben csatlakozott a klubhoz.

A 27 éves brazil válogatott, aki ebben a szezonban már 9 gólt szerzett Hansi Flick csapatában, szerdán mesterhármast lőtt a Bayern München ellen a Bajnokok Ligájában, hozzájárulva a 4-1-es győzelemhez.

Raphinha már az első szezonja során eljátszott a gondolattal, hogy elhagyja a klubot, mivel saját elmondása szerint többször is önkritikusan értékelte teljesítményét, ami önbizalomhiányt váltott ki belőle.

„Sokszor kételkedtem magamban”

— mondta az ESPN-nek. A brazilt különösen rosszul érintette, hogy az Athletic Bilbao játékosának, Nico Williamsnek a neve került a mezére a klub szurkolói között, mivel Williams neve erősen felmerült a nyáron a Barcelonával kapcsolatban.

Raphinha szavai szerint a 2023/24-es szezon kezdete óta is többször gondolt a távozásra, főként azok után, hogy az első mérkőzésen piros lapot kapott a Getafe ellen.

„Amikor hallottam, hogy a klub és a szurkolók is el akarnák adni vagy azt szeretnék, ha elmenjek, szintén eszembe jutott, hogy olyan helyre távozzak, ahol nincs ekkora nyomás”

— tette hozzá.

A szerdai volt Raphinha idei második mesterhármasa, korábban a Real Valladolid ellen is három gólt szerzett a szezonban egy 7-0-s győzelem alkalmával, emellett duplázott a Villarreal ellen elért 5-1-es siker során is. A Barcelona szombat este ismét pályára lép, ezúttal a Real Madrid ellen az El Clásicón.