Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásicó: Kylian Mbappé karriercsúcsot döntött!

A francia klasszis igen sajátos meccset játszott az FC Barcelona ellen, függetlenül a 0:4-es végeredménytől – és nem feltétlenül pozitív szemszögből (…)

(Photo by Maria Gracia Jimenez/Soccrates/Getty Images)

 

(…) A több komoly lehetőségét is elpuskázó Mbappé ugyanis karriercsúcsot jelentő, 8 alkalommal tartózkodott lesen a Hansli Flick által beígért, magasra tolt Barca-védelem közepén. A Real Madrid, élén a 25 esztendős francia támadóval érezhetően nem boldogult a Barca védekezésével, erre pedig mint tudjuk, alaposan rá is fizettek a blancók.

Mbappét egyébként volt, hogy egyértelmű leshelyzetben állították meg, ám akad olyan is, például az első félidő közepén, amikor remekül átemelte Inaki Pena kapust, megszerezve a vezetést a Realnak, hogy a videózás után érvénytelenítették a találatot. A francia válogatott csapatkapitányának a második félidőben is volt egy gólja, amelyet lesről szerzett, így mondhatni igen peches estét zárt.

Másik szemszögből nézve, persze azt is mondhatnánk, hogy a katalánok tökéletesen ‘csapdázták’ Mbappét, aki érezhetően egyre frusztráltabbá vált a 90 perc során.