Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásico: a Real Madrid és a La Liga is fellép a Lamine Yamal elleni rasszista incidensek ellen

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) és a Real Madrid bejelentette, hogy kivizsgálja azt az esetet, ami a szombat esi El Clásicón történt Lamine Yamal irányába.

(Photo by Burak Akbulut/Anadolu via Getty Images)

A Real Madrid és a La Liga bejelentette, hogy lépéseket tesz, miután a Barcelona szélsőjét, Lamine Yamalt állítólag rasszista megjegyzések érték a szombati El Clásicón.

A 17 éves játékos végigjátszotta a mérkőzést, és megszerezte Barcelona harmadik gólját, ezzel a valaha volt legfiatalabb gólszerzővé vált a két rivális közti rangadón, amelyet a Barcelona 4-0-ra nyert meg. Az interneten terjedő videók szerint a spanyol válogatott játékos ellen rasszista megjegyzéseket tettek a Real Madrid szurkolói a Santiago Bernabéuban, amikor szögletet készült elvégezni és a gólja után.

A Real Madrid közleményében így fogalmazott:

„A Real Madrid határozottan elítéli a rasszizmus, az idegengyűlölet vagy az erőszak bármilyen megnyilvánulását a futballban és a sportban, és mélységesen sajnálja azokat az inzultusokat, amelyeket néhány szurkoló tett az este folyamán a stadion egyik részében. A Real Madrid vizsgálatot indított az elkövetők beazonosítására, hogy megfelelő fegyelmi és jogi lépéseket lehessen tenni ellenük.”

A La Liga közleménye szerint:

„A La Liga elítéli a rasszista inzultusokat, amelyek az El Clásicón történtek. A Real Madrid CF és az FC Barcelona mérkőzése alatt megfigyelt elfogadhatatlan rasszista viselkedés miatt azonnal értesítettük a rendőrséget és az ügyészséget.”

A közleményben egy videóra is hivatkoztak, amelyen egy szurkoló azt kiáltotta:

„Menj, és árulj zsebkendőket a közlekedési lámpáknál.”

További sértésekben „kib*aszott mór” (a muszlim közösség észak-afrikai tagjaira vonatkozó rasszista kifejezés) is elhangzottak. Yamal édesapja, Mounir Nasraoui, marokkói származású.

A Barcelona szintén elítélte az incidenst, és megerősítette, hogy hivatalos panaszt kíván benyújtani a La Ligához.