Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyengélkedik a DAC, a szurkolók az edző távozását követelik

A DAC 3-1-es vereséget szenvedett a  Komárom ellen hazai pályán a szlovák bajnokság (Niké Liga) 12. fordulójában…

(Photo by Joe Giddens/PA Images via Getty Images)

Az utolsó négy mérkőzésén mindössze két pontot szerző FC DAC 1904 együttese a legutóbbi hazai fiaskó után már csak a negyedik helyet foglalja el a bajnokságban, és mindössze két pont az előnye a felsőházi rájátszást érő pozícióban.

Különösen aggasztó lehet a csallóköziek gyenge hazai szereplése, hiszen a DAC a szezon eddig eltelt szakaszában öt mérkőzésből csupán egyet nyert meg saját közönsége előtt. Összességben is az utóbbi hosszú évek leggyengébb rajtját produkálta a csallóközi csapat, 11 forduló alatt 15 pontot gyűjtött. Az előző négy évadban 17, 19, 18 és 28 ponttal állt a bajnokság ezen szakaszában a Dunaszerdahely. A hazai meccsekre egyre kevesebb néző látogat ki a MOL Arénába, a helyi publikum pedig már az ellenfél góljait tapsolja meg, és a DAC edzőjének távozását követelik.

Nem ez a legjobb időszakunk, megértem a frusztrációt. Igyekszünk ezen javítani. Miért nem lehet hinni abban, hogy megváltozik a helyzet? Jelenleg úgy néz ki, ahogy kinéz. A legfontosabb, hogy mi lesz az eredmény az idény végén. Képesek vagyunk javulni” – fogalmazott a csapat vezetőedzője, Xisco Munoz.

“Megértem őket, eddig nem azt adtuk nekik, amit elvártak. Most azonban arra van szüksége a csapatnak, hogy a szurkolók mellettük álljanak és segítsenek” – mondta el a tréner a szurkolók reakciójáról.

“Megértem a szurkolókat, akik nemtetszésüket fejezték ki a találkozón” – fogalmazott a DAC középpályása, Vitális Milán a Nemzeti Sportnak nyilatkozva.

A DAC a folytatásban újabb hazai mérkőzést játszik, jövő kedden a Zólyombrézó ellen reménykedhet a javításban.