Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: megszerezte első győzelmét az idényben a Crystal Palace, a Tottenham volt az áldozat – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 9. fordulójának vasárnapi játéknapján az eddig nyeretlen Crystal Palace otthonába látogatott a Tottenham.

(Photo by Tom Dulat/Getty Images)

Az első játékrészben egészen a 31. percig kellett várni az első igazán komoly lehetőségre, abból rögvest vezetést is szereztek a hazaiak. A Tottenham védő passzolgattak és ívelgettek egymásnak a kapu előterében, majd az egyik ilyen átadást követően Micky van de Ven labdát veszített, Munoz középre tekerte a játékszert, amit Eze sarokkal lekészített Mateta elé, a francia támadó pedig egy átvételt követően a kapuba lőtt, 1-0! A 35. percben Van de Ven egyenlíthetett volna könnyedén, azonban a kapu torkából csak a kapufát találta el a holland védő. Még a szünet előtt James Maddison előtt is egyenlítési lehetőség adódott, viszont lövését Henderson bravúrral védeni tudta, így maradt az egygólos hazai előny.

A második félidőben a Crystal Palace arra rendezkedett be, hogy ne kapjanak gólt, ami össze is jött. A Spurs támadásai nagyon haloványak voltak, mindössze háromszor tudtak kapura lőni, amiből kettő el is találta azt, azonban egyik sem okozott komoly gondot Dean Hendersonnak, míg a hazaiak támadásai sem voltak veszélyesek, így maradt az 1-0. A Crystal Palace ezzel megszerezte első győzelmét a 2024/25-ös idényben és ellépett a kiesést érő 18. helyről, míg a Tottenham nagyon fontos pontokat hullajtott el és jelenleg a 8. pozíciót foglalják el.

Crystal Palace – Tottenham 1-0 (1-0)
Helyszín: Selhurst Park (London), Vezette: D. Bond
Gólszerző: Mateta (31.)
Sárga lap: Mateta (32.), Munoz (41.), Lacroix (61.), Hughes (77.) ill. Kulusevski (37.), B. Johnson (52.), Van de Ven (65.), Richarlison (85.)
Kiállítás:ill.

Crystal Palace: Henderson – Chalobah, Lacroix, Guehi – Munoz, Wharton (Kamada 89.), Lerma (Hughes 22.), Mitchell – I. Sarr (Nketiah 66.), Mateta, Eze. Vezetőedző: Oliver Glasner

Tottenham: Vicario – Porro, Romero, Van de Beek, Udogie – Kulusevski (Werner 62.), Bissouma (Bentancur 87.), Maddison – B. Johnson, Solanke, Moore (M. Sarr 62.) (Richarlison 62.). Vezetőedző: Ange Postecoglou

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 9. forduló végeredményei és további programja:

Péntek:
Leicester City – Nottingham Forest 1-3

Szombat:
Aston Villa – Bournemouth 1-1
Brentford – Ipswich Town 4-3
Brighton – Wolverhampton 2-2
Manchester City – Southampton 1-0
Everton – Fulham 1-1

Vasárnap:
Chelsea – Newcastle 2-1
Crystal Palace – Tottenham 1-0
West Ham – Manchester United 2-1
17:30 Arsenal – Liverpool (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore