Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lamine Yamal szerint a Barcelona jelenleg a világ legjobb csapata

Ahogy arról beszámoltunk, a Barcelona 4-0-ra ütötte ki a Real Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 11. fordulójában. A győzelem után a katalánok tinije annyira boldog volt, hogy kijelentette, csapata a legjobb a világon.

(Photo by Federico Titone/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Lamine Yamal úgy véli, hogy a Barcelona „a világ legjobb csapata”, miután a hétvégén 4-0-ra legyőzték ősi riválisukat, a Real Madridot az El Clásicón.

A szombat esti Santiago Bernabéuban elért győzelmet Yamal, Raphinha és Robert Lewandowski két gólja biztosította, mellyel a Barcelona fölényes sikert aratott. A győzelem három nappal a Bayern München elleni 4-1-es Bajnokok Ligája-diadal után született, és amivel a katalánok hatpontos előnyre tettek szert a La Liga tabelláján a Real Madrid előtt, és kilenc ponttal előzik meg a harmadik helyen álló Villarrealt.

„Úgy gondoljuk, hogy mi vagyunk a világ legjobb csapata”

— mondta a 17 éves Yamal.

„Azt mondták, csak átlagos csapatokat győztünk le. Most pedig 4-0-ra vertük a Real Madridot az otthonukban. Bebizonyítottuk, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni.”

Hansi Flick május 2024-es kinevezése óta újjáélesztette a Barcelonát, amely az idényben eddig mindössze két mérkőzést veszített el az összes sorozatot figyelembe véve. Az egyik vereség AS Monaco ellen történt a Bajnokok Ligájában, miután tíz emberre fogyatkoztak szeptember 19-én.

Yamal kulcsszerepet játszott a Barcelona idei lenyűgöző formájában, hiszen az idény eddigi 14 mérkőzésén 6 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.

A Barcelona legközelebb november 3-án, az Espanyol ellen lép pályára.