Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: döntetlen született a nap angol rangadóján – videóval

A csapatok neveihez méltó rangadót rakott le az asztalra az Arsenal és a Liverpool a Premier League kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján, ahol Szoboszlai Dominik csupán csak csereként kapott lehetőséget…

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Megannyi fordulatot és izgalmat tartogatott a Premier League kilencedik fordulójának legnagyobb rangadója, ahol a Manchester City két legnagyobb üldözője, a Liverpool és az Arsenal csapott össze a vasárnapi játéknap folyamán.

A Gunners remekül kezdte a találkozót. Bukayo Saka Ben White hosszú passzát remek érzékkel vette át, majd ügyesen kicselezte Andy Robertsont, végül pedig egy erőteljes lövéssel a kapu felső sarkába juttatta a labdát. A gyorsan szerzett gól hatalmas önbizalmat adott a hazai csapat számára, így Arteta csapata tovább folytatta a rohamozást.

A Liverpool azonban állta a sarat, majd a vendégeknek az egyenlítés is összejött. Virgil van Dijk egy életerős fejessel vette be az Arsenal kapuját Alexander-Arnold szabadrúgása után. Ezt követően azonban az Arsenal visszavette a kezdeményezést, és a következő 45 percben dominálta a játékot. Ennek eredményeként Mikel Merino egy fejesgólt szerzett Declan Rice szabadrúgásából, ezzel újra megszerezve a vezetést a hazai csapatnak.

A második félidő eleje hatalmas lökést adott a Liverpool számára, hiszen az Arsenal húzóneve, Gabriel sérülés miatt hagyta el a játékteret, a hazai közönség legnagyobb aggodalmára. Ekkor a Liverpool került fölénybe, és nem sokkal később jött is az egyenlítés;  Darwin Nunez szépen tálalt Mohamed Salahnak, aki nem hibázott, és a hálóba juttatta a labdát.

A 2-2-es döntetlen egyik csapat számára sem kedvez igazán, így a Manchester City nevető harmadikként nézhette végig a riválisok ponthullajtásait, míg Pep Guardiola csapata a tabella élére ugrott.

Arsenal – Liverpool 2-2 (2-1)
Gólszerzők:
Saka (9.) Merino (43.) ill. Van Dijk (18.) Salah (81.)
Kiállítás:ill

Arsenal: Raya; Partey, White, Magalhães, Timber; Merino, Rice; Saka (C), Trossard, Martinelli; Havertz.

Liverpool: Kelleher; Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk (C), Robertson; Jones, Gravenberch, Mac Allister; Salah, Núñez, Díaz.

Videó hamarosan!

A 9. forduló végeredményei és további programja:

Péntek:
Leicester City – Nottingham Forest 1-3

Szombat:
Aston Villa – Bournemouth 1-1
Brentford – Ipswich Town 4-3
Brighton – Wolverhampton 2-2
Manchester City – Southampton 1-0
Everton – Fulham 1-1

Vasárnap:
Chelsea – Newcastle 2-1
Crystal Palace – Tottenham 1-0
West Ham – Manchester United 2-1
Arsenal – Liverpool  2-2

A bajnokság aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore