Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: féltucat gólt lőtt a százszázalékos PSV – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 10. fordulójában szombaton és vasárnap lépett pályára a három nagyágyú…

(Photo by Rene Nijhuis/BSR Agency/Getty Images)

A százszázalékos éllovas PSV Eindhoven a tizedik mérkőzését is megnyerte a bajnokságban, miután a címvédő egy félidőt emberelőnyben játszva ütötte ki 6-0-ra a PEC Zwolle alakulatát. A favorit korán megszerezte a vezetést a később duplázó Ricardo Pepi jóvoltából, majd az első félidő hajrájában létszámfölénybe került. Ezt követően a második félidő nem sok izgalmat tartogatott, csak az volt a kérdés, hogy a PSV hány gólig jut. Még az is belefért, hogy L. de Jong elrontott egy tizenegyest, Peter Bosz csapata féltucat gólig meg sem állt.

PSV Eindhoven – PEC Zwolle 6-0 (2-0)
Gólszerzők: Pepi (9., 58.), N. Lang (40.), Tillman (50.), Schendelaar (71. – öngól), J. Bakayoko (89.), ill.
Kiállítva:ill. Namli (44.)

Az AFC Ajax a visszafogott rajt után tovább folytatta a felzárkózást, és az amszterdami együttes egy korai góllal 1-0-ra győzött a Willem II ellen. A három pontot érő találatot Davy Klaassen jegyezte a hatodik percben büntetőből, amely elég volt ahhoz, hogy Francesco Farioli együttese legyőzze a középmezőnyben tanyázó tilburgiakat. Az Ajax kevesebb mérkőzést játszva már a harmadik helyen áll a táblázaton 6-1-1-es mutatójának köszönhetően.

AFC Ajax – Willem II 1-0 (1-0)
Gólszerző: Klaassen (6. – büntetőből), ill.

Az Ajax-szal azonos pontszámmal rendelkezik a Feyenoord, miután a két idénnyel ezelőtti bajnok 2-0-s győzelmet aratott az eddig veretlen Utrecht vendégeként. A forduló élmezőnybeli rangadóján a rotterdamiak mindkét játékrész elején betaláltak, miután a meccs kezdetén Julián Carranza, majd a térfélcsere után Quinten Timber volt eredményes. Újabb győzelmével a Feyenoord három pontra megközelítette legyőzöttjét, amely továbbra is várakozáson felül teljesítve a második helyet birtokolja.

Utrecht – Feyenoord 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Carranza (12.), Q. Timber (54.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore