Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: csúnya kiütést kapott a Fiorentina otthonában az AS Roma – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 9. fordulójának zárómérkőzésén a Fiorentina hazai pályán az AS Romával mérkőzött meg.

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

A Fiorentina már a 9. percben megszerezte a vezetést, egy gyors támadás végén Lucas Beltrántól kapta meg a labdát Moise Kean, majd az olasz támadó ballal 15 méterről a kapufa mellé gurította a labdát védhetetlenül, 1-0! A 17. percben megszerezte újabb gólját a firenzei alakulat, Zeki Celik szabálytalanságát követően büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet Beltrán értékesített, 2-0! A 39. percben lefaragtak egy gólt a hátrányukból a vendégek, a csereként beálló Manu Konéra nem léptek ki a védők, így végül 20 méterről eltudta lőni a labdát, ami a kapufa segítségével a bal alsóban kötött ki, 2-1! Azonban nagyon gyorsan ismét kettőre növelte előnyét a Fiorentina, a csapatnál az AS Romától kölcsönben szereplő Edoardo Bove lőtte keresztbe a kapu előtt a labdát, amire Moise Kean vetődött be és juttatta a labdát a hálóba, 3-1!

A második játékrész elején meglőtte a mérkőzést eldöntő találatot a Fiorentina, az 51. percben Colpani tette le a labdát a lendületből érkező Bove elé, aki két védőt kicselezve Svilar kezei alatt a kapuba lőtt, 4-1! A 65. percben pedig még nagyobb bajba kerültek a vendégek, ugyanis Mario Hermoso megkapta második sárgáját, így idejekorán elhagyta a pályát. A 71. percben pedig kiütéssé vált a mérkőzés, a csereként beálló Mats Hummels vétett öngólt, 5-1! A Fiorentina a kiütéses győzelmével fellépett a tabella negyedik fokára, míg az AS Roma csak a 11. helyet foglalja el.

Fiorentina – AS Roma 5-1 (3-1)
Helyszín: Stadio Artemio Franchi (Firenze), Vezette: S. Sozza
Gólszerzők: Kean (9., 41.), Beltran (17. – büntetőből), Bove (52.), Hummels (71. – öngól) ill. M. Koné (39.)
Sárga lap: Ranieri (61.), Kean (74.) ill. Mancini (42.), Pisilli (51.), M. Koné (57.)
Kiállítás:ill. Hermoso (65.)

Fiorentina: De Gea – Dodo, Comuzzo, Ranieri, Gosens – Cataldi (Richardson 56.), Adli (Martínez Quarta 74.), Bove (Sottil 66.) – Colpani, Kean (Ikoné 75.), Beltran (Kouame 66.). Vezetőedző: Raffaele Palladino

AS Roma: Svilar – Mancini (Baldanzi 46.), Ndicka, Hermoso – Celik, Pisilli, Cristante (Koné 32.), Angelino (Zalewski 32.) – Dybala (Hummels 67.), Pellegrini – Dovbyk. Vezetőedző: Ivan Juric

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 9. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Torino – Como 1-0
Udinese – Cagliari 2-0

Szombat:
Napoli – Lecce 1-0
Atalanta – Verona 6-1

Vasárnap:
Parma – Empoli 1-1
Lazio – Genoa 3-0
Monza – Venezia 2-2
Inter – Juventus 4-4
Fiorentina – AS Roma 5-1

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore