Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Műteni kellett az RB Leipzig középpályását, idén már nem lép pályára

A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig csapatában játszó középpályás, Xavi Simons bokáját meg kellett operálni, így egy ideig nem léphet pályára.

(Photo by Hesham Elsherif/Anadolu via Getty Images)

Az RB Leipzig irányítója, Xavi Simons az év hátralévő részében nagy valószínűséggel már nem léphet pályára, miután bokaszalag-sérülés miatt megoperálták. A holland válogatott játékos a múlt heti, Liverpool elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg a bal bokáján, és hétvégén Münchenben esett át a műtéten.

A 21 éves játékos, aki az idei szezonban 11 mérkőzésen 3 gólt szerzett és 2 gólpasszt adott az RB Leipzig színeiben, várhatóan visszatérhet az edzésekhez az év végén, de a klub szerint valószínűleg 2025 előtt nem lép pályára.

Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője elmondta, hogy a klub ugyanúgy fontolóra veszi Simons hosszú távú jövőjét, valamint a csapat rövid távú szükségleteit.

„Még mindig próbáljuk kitalálni, hogyan haladjunk tovább,”

– mondta Rose.

„Fontos, hogy megfelelő megoldást találjunk, mivel ő hosszú évekig szeretne a legmagasabb szinten játszani.”

Rose hétfőn hozzátette, hogy Simons számára „az idei év vége a nagy cél” a játékra való alkalmasság szempontjából. Simons jelenleg a szezon végéig kölcsönben van német csapatnál a Paris Saint-Germaintől.

Az RB Leipzignek még 11 mérkőzése maradt 2024-ben; a csapat kedden a St. Paulival játszik a Német Kupában, majd szombaton a Borussia Dortmundhoz látogat a Bundesligában. A Leipzig idén még a Bajnokok Ligájában is pályára lép a Celtic, az Inter és az Aston Villa ellen.

Az RB Leipzig a Bundesliga élén áll holtversenyben a Bayern Münchennel, és Rose csapata hazai bajnoki mérkőzésen még veretlen a szezonban.