Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért az olasz első osztályba Mario Balotelli – HIVATALOS

A korábbi Inter, AC Milan és Manchester City játékos, Mario Balotelli visszatér az olasz labdarúgó-bajnokságba (Serie A).

 (Photo by Michael Regan – UEFA/UEFA via Getty Images)

Mario Balotelli, a korábbi olasz válogatott csatár, a Serie A-ban szereplő Genoához igazolt.

A 34 éves játékosnak július óta nincs klubja, miután lejárt a szerződése a török Adana Demirspornál. A Genoa lesz Balotelli profi karrierjének 11. klubja, amely 2007-ben az Internél kezdődött, és ezzel három év után tér vissza az olasz labdarúgásba.

Balotelli az Inter színeiben hat trófeát nyert, köztük három egymást követő olasz bajnoki címet és a 2009/10-es Bajnokok Ligája-trófeát. 2010-ben csatlakozott a Manchester Cityhez, ahol debütáló idényében FA-kupát nyert, a következő szezonban pedig bajnoki címet szerzett a csapattal. 2013 januárjában az AC Milanhoz szerződött, ahol másfél szezon alatt 30 gólt szerzett, majd csatlakozott a Liverpoolhoz, ahol mindössze négy gólt ért el, mielőtt a 2015/16-os idényre kölcsönbe visszatért a Milanhoz. A 36-szoros olasz válogatott csatár ezután két és fél évet töltött a Nice-nél, majd rövid időt játszott a Marseille, a Brescia, a Monza, az Adana Demirspor és a Sion csapatában, mielőtt a múlt szezonban ismét az Adanához igazolt volna.

A 2023/24-es idényben 16 mérkőzésen 7 gólt szerzett, bár térdsérülése két hónapra kispadra kényszerítette. A szezon végén szabadügynökké vált.

A Genoa jelenleg a Serie A 18. helyén áll, és legközelebb csütörtökön, hazai pályán a Fiorentina ellen lép pályára.