Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatott: Francia túrán

Szerda este ismét tétmérkőzésen lép pályára a magyar női válogatott. Ezúttal Franciaországban szerepelnek Szőcs Rékáék. Eltiltás illetve sérülés miatt több hiányzója is van a nemzeti együttesünknek.

Nehéz erőpróba előtt Markó Edina csapata. – mlsz.hu

A világ egyik legjobb válogatottja ellen mérkőzik szerda este a Markó Edina vezette magyar női válogatott. A mieink legutóbb kétszer is vereséget szenvedtek Finnország legjobbjaitól, így már a matematikai esélyek is elszálltak a továbbjutást illetően, míg a csoportfavorit franciák elképesztő tempóban robognak a kanadai világbajnokság felé.

A mieinknél a védelem lehet problémás, miután Szeitl Szilvia eltiltás miatt nem lehet ott Franciaországban, a hétvégén pedig Demeter Réka dőlt ki sérüléssel. Ami a keretet illeti, Markó Edina nem hívott be senkit az MTK védőjének helyére, így a kijelölt kerettel utazott el.

Kérdés, mire lesz elég a felkészülés, hiszen a franciák a csoportban toronymagasan vezetnek, hat meccsen hat sikernél és 41-2-es gólkülönbségnél járnak. A két együttes közötti elmúlt hat találkozón egyaránt a gallok örülhettek, a mieink még a hálót sem zörgették meg korábban. Ami a két csapat közelmúltbeli eredményeit illeti: a franciák legutóbbi öt mérkőzésükön öt sikert értek el, mindössze három kapott góllal, ellenben 18-at lőttek, míg a mieink ugyan megnyerték a horvátországi Istria kupát, ám a világbajnoki selejtezők már nem sikerültek olyan jókra. A finnek oda-vissza megverték nemzeti együttesünket. A gallok borítékolható győzelmükkel minden bizonnyal kijutnak a világbajnokságra, ám bízzunk benne, hogy megnehezítjük a franciák dolgát.

A franciák hat selejtezős találkozón 41 alkalommal örülhettek. – fifa.com

A találkozóra szerda este 20.50-től kerül sor Besanconban, és látható lesz a Sport 2-nek köszönhetően. A csoportban rendeznek még egy találkozót. Az egyaránt egypontos Bulgária Kazahsztánba látogat, és aligha lesz kellemes kirándulás a balkáni országnak.

2014. május 7., szerda
11.00 Kazahsztán – Bulgária
Asztana, vezeti: Karolina Radzik-Johan (Katarzyna Wojs, Paulina Baranowska – lengyelek, Kristina Yanashkevich – kazah)

20.50 Franciaország – Magyarország – tv.: Sport 2
Besancon, vezeti: Jana Adamková (Gabriela Hanáková, Petra Simmerová – csehek, Florence Guillemin – francia)
A mieink lehetséges kezdőcsapata: Németh Júlia – Papp Dóra, Tálosi Szabina, Tóth Gabriella, Szabó Boglárka – Nagy Lilla, Csiszár Henrietta, Szarvas Alexandra, Rácz Zsófia – Vágó Fanny, Szuh Erika

A csoport állása:

Gavalovits Sándor