Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Stuttgartba szerződik a Salzburg válogatott védője

A Red Bull Salzburg csapatával osztrák bajnokságot nyerő jobbhátvéd Németországba igazol, a következő években majd a VfB Stuttgart trikóját hordja.

vfb.de

Florian Klein szerződése lejár a szezon végén, így a VfB Stuttgartnak nem kell fizetnie az osztrák játékjogáért. A 27 esztendős futballista nem szerepel a Red Bull Salzburg jövőtervében, ugyanis Christian Schwegler mellé Peter Ankersent is leszerződtették a hátsó szekció jobb oldalára.

“Florian egy rutinos játékos a több, mint 200 osztrák Bundesliga mérkőzéssel a háta mögött. Mindehez még nemzeközi tapasztalatot is hoz magával az Európa Ligából és az osztrák válogatottból. Biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan integrálódik majd és erőssége lesz a csapatnak.” – fogalmazott Fredi Bobic sportigazgató.

A 18-szoros válogatott pályafutása során első ízben áll külföldi klub alkalmazásába, karrierjét a LASK Linznél kezdte meg, majd három szezont lehúzott az FK Austria Wien csapatában is. Klein személyében egy igen technikás, jól képzett labdarúgóval erősödik a Stuttgart, aki nem csak a védekezésben jeleskedik, hanem kiemelkedő az offenzíb játékban is – előretoltabb szerepkörben is megállja a helyét.

“A német Bundesliga a világ legjobb bajnokságai közé tartozik. Örülök neki, hogy egy ilyen jelentősségteljes és nagy hagyományokkal bíró csapatban játszhatok a következő szezontól, mint a VfB Stuttgart.” – így a friss igazolás.

Klein a 2017-ig szóló kontraktust kötött a svábokkal. Az első érkező így megvan Stuttgartban, három távozó neve azonban már biztos: Ibrahima Traoré a Borussia Mönchengladbach alkalmazásába áll, Arthus Boka a Málaga játékosa lesz, Cacau jövője még tisztázatlan.

Galeß