Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lahm: “A Bayern sose lesz olyan, mint a….”

A német válogatott játékos úgy gondolja, hogy csapatának megvan a saját stílusa és nem a Barcáét másolja.

www.bundesliga.com

A Bayern München csapatkapitánya Philip Lahm szerint Guardiola nem ugyanazt a játékot  játszatja velük, mint anno a Barcelonával.
A bajorokat erősen kritizálták, hogy hasonlóan játszottak, mint a katalánok a BL-ben, és ezért is estek ki a Real Madrid ellen, mert nem a saját stílusukat játszották. De Lahm szerint ez nem így van, mert ők egyedi stílusban játszanak.
“2008 és 2012 között a Barcelona volt az etalon mindenki számára, mivel akkor ők játszották a legszebb és legeredményesebb focit. De a mi célunk nem az, hogy egy 2. számú Barcelonává váljunk” – mondta a Kickernek a német válogatott játékos.
“Guardiola irányítása alatt a szezon kétharmadában megmutattuk, hogy nekünk egyedi és sikeres stílusunk van. Mi nagyon veszélyesen támadunk és nagyon sokat van nálunk a labda, mint a Barcelonánál. Ha birtoklod a labdát, az azt jelenti, hogy te irányítasz.”
“A Bayern sose játszott “Tiki-Takát”, már ha így nevezik a labdajáratós játékot. A magunk módján játsszuk ezt a stílust a legmagasabb szinten, ráadásul sikeresen is. Továbbra is folytatni fogjuk, és próbálunk rajta javítani és fejlődni.”
“Sok csapat szeretné megnyerni minden évben a Bajnokok Ligáját, de csak az egyik csapat nyerhet.”

A Bayern már március végén megnyerte a Bundesligát, de meglehet nekik a hazai dupla is, ha Május 17-én sikerül megnyerniük a Borussia Dortmund elleni kupadöntőt.

Szajevics Patrik