Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megeggyezett az olasz gólkirályjelölttel a Dortmund

Adrián Ramos mellé újabb csatár érkezhet a Borussia Dortmund csapatához, a távozó Robert Lewandowski helyét egy olasz válogatott veheti át.

bild.de

Ciro Immobile remek szezont fut az FC Torino együttesénél. A 24 esztendős olasz csatárt több európai élcsapat is kinézte magának, a Borussia Dortmund lehet azonban a befutó. Már korábban is megszellőztette a német sajtó a hírt, hogy a BVB szemet vetett Immoliere, az ügy egyre komolyodik.

A ‘Bild’ úgy tudja, hogy Immobile és a Borussia Dortmund megeggyezésre jutottak. Az egyszeres válogatott támadó ebben a szezonban 21 találatot szerzett, ezzel vezeti a Serie A góllövőlistáját. Játékstílusa teljesen passzolna ahhoz, amit a BVB játszik, hiszen gyors, technikás, kapuratörő, valamint erős az egy-egy elleni szituációkban.

A Dortmund már ajnálatot is tett Immobile játékjogáért – tudta meg a ‘Gazzetto dello Sport’. Az olasz lap szerint 19 millió eurót adna a futballistáért a Bundesliga második helyén található együttes. Hogy elengedi-e játékosát a Torino, arról az elnök, Urbano Cairo majd csak az idény végén dönt.

Megnehezítheti a Dortmund dolgát az, hogy Immobile játáékjogánal felét a Juventus birtokolja, de ez nem tántorítja vissza a németeket, ugyani Henrikh Mkhitaryan esete is hasonló volt. A ‘Transfermarkt’ szakértői is elég pozitívan állnak hozzá a lehetséges átigazoláshoz, jelenleg 40 százalék esélyt látnak arra, hogy létrejön a transzfer.

Galeß