Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honvéd: Holland, olasz vagy francia edző jöhet.

Sajtóhírek szerint nem kizárt, hogy újra olasz vezetőedzője lesz a kispestieknek. Fabio Cordella nemzetközi igazgató legalábbis ezt sejtette minapi nyilatkozatában.

Francesco Moriero az egyik jelölt a kispesti padra. – datasport.it

Vonzó lenne a magyar NB I.? Aligha, mégis Gennaro Gattuso után a szintén volt válogatott Francesco Moriero is hazánkban próbálhat szerencsét. A korábban az Interben, az AS Romában és a Napoliban is megforduló egykori labdarúgó a milánóiakkal 1998-ban UEFA-kupát nyert, illetve tagja volt az 1998-as világbajnokságon szereplő olasz nemzeti csapatnak is. A legutóbb Leccében dolgozó edző dolgozott a Grosseto együttesénél is.

A kispestiek nemzetközi igazgatója, Fabio Cordella szerint tekinthetjük az egyik edzőjelöltnek Moriero-t. „Moriero a jó barátom. Együtt nőttünk fel, és dolgoztunk is együtt Elefántcsontparton, ahol bajnokságot is nyertünk – kezdte mondandóját Cordella a tuttomercatoweb.com-nak. – De neki jelenleg szerződése van a Leccével. Februárban járt Budapesten, mert együtt utaztunk Peruba, de nincs semmi konkrétum az ügyében, ugyanakkor tekinthetjük a Honvéd egyik edzőjelöltjének.”

Azonban nem Moriero az egyetlen jelölt a piros-feketék kispadjára: „Természetesen több helyen körülnézek, mielőtt javaslatot teszek, például holland és francia vonalon is. Még a szezon vége előtt meglesz az új edző.” Majd kitért Gattuso és a Videoton kapcsolatára: „Sokat beszélnek róla, hogy a Videoton érdeklődik iránta. Annyit mondhatok, hogy a klubnak komoly céljai vannak, jelentős gazdasági háttérrel és egy gyönyörű stadionnal rendelkezik. Az egész országra elmondható, hogy jelentős változásokon, gazdasági növekedésen megy keresztül.”

Gavalovits Sándor