Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA: A vezér döntött! Dráma a köbön!

Drámai, félhivatalos bejelentést tett a minap Sepp Blatter, a FIFA mindenható, teljhatalmú elnöke. A svájci sportpolitikus ugyanis elárulta abbéli szándékát, hogy mandátuma lejártát követően is szívesen maradna a szövetség vezetője.

A sokat kritizált botrányhős egy zürichi kerekasztalbeszélgetésen fejezte ki elgondolását, miszerint mandátuma lejárta után is a kezében tartaná a hatalmat, ugyanis újra jelöltetni kívánja magát elnöknek.

„Én jelölt vagyok. Igen, azt akarom, hogy továbbra is elnök legyek. Bár megbízatásom véget ér, a küldetésem még távolról sem.” – döbbentette meg hallgatóságát a sportdiplomata.

Hivatalos bejelentés állítólag a Világbajnokság idején várható, amikortól még nagyjából egy esztendő van hátra, a FIFA tisztújító közgyűléséig.

A vitatott megítélésű Blatter helyére a hírek szerint többen is pályáznak, mint például az általában éppen csak egy kicsit jobbszínben feltűntetett Michel Platini. Igaz, értesüléseink szerint az UEFA-nál még hosszú ideig az egykori aranylabdás játékossal számolnak, mint elnök, ez pedig nem összeegyeztethető a másik vezető poszttal. Más, valódi eséllyel rendelkező aspiránsról nincs információnk, így tényleg könnyen a svájci kezében maradhat az irányítás.

Balogh József