Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: 28. forduló beharangozó

Már csak 3 kör maradt hátra az OTP Bank Ligából, az MTK – Puskás akadémia nyitja a sort, szombaton egy pikáns Ferencváros – Diósgyőr találkozóra kerül megrendezésre, a listavezető az Újpestet fogadja az új stadionjában, a Videoton a Kaposvár ellen próbálja megerősíteni harmadik helyét.


A pénteki mérkőzésen az MTK fogadja a Puskás Akadémiát, ahol a hazaiak matematikailag is bebiztosíthatják bent maradásukat (döntetlen is elég számukra). Garami József együttese jó formában van, a legutóbbi öt bajnokin 12 pontot szereztek, ennek köszönhetően a 10. helyen állnak a tabellán. A Puskás Akadémia ezzel szemben gyenge szériát fut, a legutóbbi öt meccsükön csupán 1 pontot szereztek, ráadásul csak három gólt szereztek ez idő alatt. Nagy valószínűség szerint nem esik ki Benczés Miklós csapata, de sokkal megnyugtatóbb lenne helyzetük, ha behúznák a három pontot.

Forrás: dvtk.eu

Szombaton kora délután rendezik a forduló rangadóját a Ferencváros és a Diósgyőr között. 86. alkalommal játszanak egymás ellen az élvonalban, az örökmérleg: 52-16-17 a Fradi javára. Jó meccsre számíthatunk, hiszen mindkét csapat jó formában van. A Ferencváros parádés szériát produkál, legutóbbi 6 meccsüket megnyerték, az utóbbi 8 találkozón egyszer sem maradt alul. A Diósgyőr a szerdai nap folyamán kétgólos hátrányát ledolgozva jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Debrecen ellen, így van esélyük a nemzetközi kupaszereplésre, ráadásul a Ligakupában is bejutottak a fináléba. Nagy probléma lehet a zöld-fehérek számára, hogy mindkét belső védőjük el van tiltva, így nehéz dolguk lesz a Futács – Bacsa kettőst levédekezni.

Az egyik 16:00-kor kezdődő találkozó a Kecskemét – Pápa lesz. A két csapat ellentétes szériában van, még a hazaiak legutóbbi 7 hazai találkozójukon nem találtak legyőzőre, addig a pápaiak utóbbi kilenc meccsükből egyszer sem győztek, tavasszal csak hét pontot szereztek, nem is csoda, hogy megköszönték Tóth Bálint munkáját, akinek helyét ideiglenesen Nagy Mihály vette át. A lilák kapitánya, Szavics beszélt arról, hogy mit vár a maradék 3 meccsen: ’’Sok csapattal ellentétben, nekünk már nem kell hátra tekintgetnünk, bebiztosítottuk a helyünket az élvonalban. Január-február környékén is még csak alakulóban voltunk, éppen ezért is nagy eredmény, hogy idáig jutottunk. Nincs már akkora nyomás rajtunk, így ennek szellemében felszabadult játékot, jó eredményeket várok a hajrában. Mindhárom meccsen van keresnivalónk, így reményeim szerint meg tudjuk erősíteni pozíciónkat, esetleg előre is tudunk lépni.’’

A másik 16:00 órás mérkőzésen a Pécs fogadja a Mezőkövesdet. Itt is volt edzőváltás, mégpedig a vendég csapat búcsúzott el Véber Györgytől, helyére Tóth László került. A Kövesdnél nem játszhat a kétmeccses eltiltást kapó George Menougong, a csatár hiányában még kevesebb esélyük lesz a gólszerzésre, az utóbbi 10 alkalomból 7-szer nem találtak be a hálóba. A Pécs is jó formában van otthon, a legutóbbi 8 hazai összecsapásból egyszer sem szenvedtek vereséget.

A Videoton 18:00-kor látja vendégül a Kaposvárt. A Vidi továbbra is őrzi a harmadik pozíciót, amely már nemzetközi szereplést jelent. Most sem lesz nehéz dolguk, hiszen azt a Kaposvárt fogadják, amely a szezon kezdete óta, végig az utolsó helyen állt. Holnap hivatalosan is elbúcsúznak, ha kikapnak a Székesfehérvártól, amire nagy valószínűséggel sor is kerül. Egy reményük lehet azonban, hogy a Videoton 2014-ben még nem tudott hazai környezetben győzni, viszont utóbbi három bajnokiját megnyerte.

Forrás: sport365.hu

A szombati nap a forduló másik slágermeccsével zárul: Debrecen – Újpest. Az új Nagyerdei Stadion a 86. DVSC – Újpest összecsapással nyitja meg kapuit. Az örökmérleg jócskán a lilák irányába dől: 42-27-16, de az utóbbi hat alkalomból négyet a Loki nyert. Az Újpest hosszú idő után ért el nagy sikert, bár nem a bajnokságban, de az MTK elleni 3-0-s győzelemmel ott vannak a Magyar Kupa döntőjében. A bajnokságban viszont egyáltalán nem megy a csapatnak, az elmúlt hat fordulóban 1 pontot szereztek, az utóbbi négy vendégjáték alkalmával egyszer sem zörgették meg a hálót. Kondás Elemér a dvsc.hu-nak nyilatkozott a párharcról: ’’Az Újpest is ugyanúgy veszélyes ellenfélnek számít, mint a többi. Vannak kiváló labdarúgóik, vagyis figyelni kell rájuk. Minden csapatra megpróbálunk a lehető legjobb felkészülni, nincs ez másképpen szombati ellenfelünk esetében. Több szempontból is fontos lesz ez mérkőzés. A bajnokságban szeretnénk megtartani előnyünket, emellett az első tétmeccs lesz az új stadionban, és rengeteg néző elő lépünk pályára. Nagyon jó hangulatú találkozó vár ránk, és mindenképpen szeretnénk begyűjteni a három pontot. Minden adott lesz ahhoz, hogy jó meccs alakuljon ki. Nekünk arra kell majd törekednünk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön.”

Vasárnap 16:30-kor játszik a Győr a Honvéddal. Itt is két ellentétes formában lévő csapat találkozik egymással. A hazaiak a Fradival versenyeznek abból a szempontból, hogy ki tud tovább veretlen maradni, mindkét együttes nyolcas szériában van. A Honvéd egyértelműen az NB1 legrosszabb formájában lévő együttese, zsinórban hatszor kaptak ki, ráadásul ezeken a meccseken 1 gólt szereztek, nem is csoda, hogy lemondott az olasz tréner Marco Rossi. A vendégek fiatal középpályása, Kapacina Valér a klub honlapjának beszélt a Győr elleni esélyekről: ’’A hétvégi mérkőzés, reményeink szerint, más lesz. Szervezett játékunk lesz, fegyelmezetten megyünk a pályára, igyekszünk koncentrálni. Úgy állunk hozzá, hogy a Győr sem verhetetlen. Bízom benne, hogy egy, de legjobb esetben három ponttal térünk majd haza.’’ Nehéz dolga lesz a Honvédnak, hiszen a Győrt csupán két csapat tudta legyőzni az ETO parkban.

A 28 forduló záró meccsén a Paks utazik Szombathelyre. Jó összecsapásra számíthatunk, hiszen mindkét fél jó formában van. A Haladás otthon szinte verhetetlen, legutóbbi hat hazai mérkőzésen veretlenek, ötön gólt sem kaptak, egész évben egyszer kaptak ki Szombathelyen, a legfélelmetesebb pedig az, hogy 2014-ben még senki nem találta be a Rohonci úton! A Paks szintén jól szerepel, legutóbbi négy bajnokiján nem kapott ki, többek között ennek is köszönhető, hogy kijöttek a veszélyzónából. Bartha László a paksifc.hu-nak nyilatkozott: ’’A Haladástól tartok egy kicsit. Évek óta nagyon erősek otthon, vagyis okosan kell játszani ellenük. Azt nem mondom, hogy nem lehet nyerni Szombathelyen, mondjuk azért is megyünk, de nagyon oda kell figyelnünk! Nem szabad megnyugodnunk. Továbbra is úgy kell csinálni mindent, mint a legutóbbi fordulókban. Nyernünk, nyernünk és nyernünk kell, nem szabad arra várni, hogy majd a többiek kikapnak. Magunkkal kell foglalkoznunk, koncentráltnak kell maradnunk, és ha jön még siker, akkor szerintem nem lehet probléma a bennmaradás.’’

A 28. forduló párosításai:
2014. május 9., péntek
19:00 MTK – Puskás Akadémia – tv: Sport 2
Hidegkuti Nándor Stadion, vezeti: Solymosi Péter

2014. május 10., szombat
14:00 Ferencváros – Diósgyőr – tv: Duna
Puskás Ferenc Stadion, vezeti: Kassai Viktor

2014. május 10., szombat
16:00 Kecskemét – Pápa – tv:
Széktói Stadion, vezeti: Becséri Dániel

2014. május 10., szombat
16:00 Pécs –Mezőkövesd – tv: Sport 1
PMFC Stadion, vezeti: Vad II. István

2014. május 10., szombat
18:00 Videoton – Kaposvár – tv: Sport 1
Sóstói Stadion, vezeti: Farkas Ádám

2014. május 10., szombat
20:00 Debrecen – Újpest – tv: Sport 1
Nagyerdei Stadion, vezeti: Erdős József

2014. május 11., vasárnap
16:30 Győr – Bp. Honvéd – tv: m1
Győri ETO Stadion, vezeti: Iványi Zoltán

2014. május 11., vasárnap
18:30 Haladás – Paks – tv: Sport 2
Szombathelyi Haladás Stadion, vezeti: Szabó Zsolt

Pék Márk