Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sikeres MTK hajrá, izgulhat még a PAFC

A 28. forduló nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia látogatott a fővárosba, és már egy ponttal is biztosíthatta volna bennmaradását.

Horváth Zsolt (fehérben) lőtte a második hazai találatot. – nso.hu/Szabó Miklós/

Azzal a tudattal léphetett az MTK és a Puskás is pályára a Hungária körúton, hogy már egy pont is elég élvonalbeli tagságuk meghosszabbításához. Végül nyertek a hazaiak, így a felcsúti együttes még izgulhat az utolsó két meccsén, no és a Mezőkövesdre is figyelnie kell Benczés Miklós csapatának. A találkozó nem is kezdődhetett volna rosszabbul a kék-fehéreknek: Torghelle Sándor abszurd szituációban szenvedett combizomhúzódást, a válogatott támadó sportszára felhúzása közben sérült meg.

A mérkőzést jobban kezdte a hazai csapat, ám a helyzeteit nem tudta belőni Garami József együttese, így várható volt, hogy az idő előrehaladtával éledni fog a korábbi MTK-futballistákkal teletűzdelt felcsúti alakulat, amely nem igazán úgy kezdett, ahogy az egy veszélyben lévő együttestől elvárható lett volna. Ugyanakkor az első játékrész hajrájáig várni kellett az első igazi helyzetre, ami gólt is eredményezett. Szekeres Adrián talált saját kapujába. Kanta rosszul továbbfejelt labdáját Vass Patrik küldte kapura, a levágódó játékszert Nagy Tibor gyűjtötte be, középre emelését a korábbi MTK védő terelte saját kapujába. Lényegében ennyi történt az első negyvenöt percben.

A folytatásban már csipkedte magát a vendégcsapat, igaz kellett ehhez, hogy gyorsan bekapja a második gólt is. Ezúttal Horváth Zsolt talált az „akadémisták” kapujába egy lepattanóból. Kanta beadása valamint Szekeres újabb bakija is kellett a második MTK-találathoz. A bekapott gól után felpörgött a vendégek futballja, de csak a szépítésre volt elég, az viszont tetszetősre sikeredett. Lencse ugrott ki remekül, első lövését még védte Hegedüs, de a labda a szinte már az alapvonalon álló támadó elé került vissza, aki félfordulatból a hosszúba lőtt. A végjátékban az MTK végleg lezárhatta volna a meccset. Kanta kiugrásával fordult le Bese, a visszapasszolt labdát a csapatkapitány alig tekerte fölé. De dicsérni kell Hegedüst is, aki a lefújás előtti pillanatokban bravúrral szedte ki Szekeres Adrián fejesét. Az MTK ezzel a sikerrel teljesítette a célt, míg a Puskás Akadémiának maradt izgulnivalója.

MTK – Puskás Akadémia 2-1 (1-0)
g.: Szekeres (36., öngól), dr. Horváth Zs. (47.) ill.: Lencse (77.)

Gavalovits Sándor