Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatott: „Valóban a futball ünnepe volt.”

Mint arról beszámoltunk, a női válogatott szerda este négygólos vereséget szenvedett Franciaországban világbajnoki selejtezőn. A játékosok egyöntetűen hasznos, tapasztalatokban gazdag találkozóként gondolnak vissza a besanconi kilencven percre.

Gyakori pillanatkép: francia gólveszély – mlsz.hu

Akadt néhány bravúrja, ami nélkül biztosan több lett volna közte, a gólokról ugyanakkor nem tehetett. Szőcs Réka csapatunk egyik legjobbjaként sokat tett azért, hogy megússzuk négy góllal a világ egyik legjobb válogatottja elleni selejtezőt. És bár fölényben játszottak a gallok, az eredmény reális.

mlsz.hu

„A franciák jóval előttünk járnak, bizonyítja, hogy ők a Vb-re készülnek, mi nekik csak egy “edzőmeccs”voltunk. Úgy gondolom, hogy nekünk nem őket kell megverni, a tisztes helytállás volt a cél! Ami miatt szerintem nem panaszkodhatunk, és emelt fejjel jöhettünk le a pályáról, még ha nem is lehet azt mondani, hogy hiba nélkül játszottunk, de azt sem lehet mondani, hogy felemelt kézzel mentünk volna ki. Mindenképp hasznos mérkőzés volt számunkra. Ilyen meccsekből lehet tanulni, meg tőlük is sokat, sok ilyen mérkőzésre lenne szükség, hogy hozzá szokjunk az iramhoz és a kemény összecsapásokhoz, ami a hazai bajnokságból sokszor hiányzik sajnos. Így lehet fejlődni, tanulni és előre haladni, még ha az ilyen meccsek során nem is mi jövünk ki győztesen! – fogalmazott az MTK kapusa. – A meccsről azt tudom mondani, hogy egy jó meccs volt, nagy iramú, hajtós, egymásért küzdős, és jó hangulatú volt végig, hisz 10ezer néző előtt játszhattunk, ami elég ritkán adatik meg bárkinek is szerintem.”

Egy szembetűnő különbségről is beszélt a rutinos játékos, méghozzá a körítésről. Hiszen amíg itthon alig-alig látogatnak ki a bajnoki mérkőzésekre a szurkolók, ott tömve vannak a lelátók. Igaz, idehaza a körülmények meg sem közelítik a nyugatiakat, azonban a szurkolói hozzáállást ennek ellenére el lehetne sajátítani. „Nagyon jó érzés volt, hogy a közönség nem csak a saját válogatottját tapsolta meg, hanem minket is egy-egy jó passznál, és legfőképp a végén. Ebből is látszik, hogy más itt a foci kultúra kint. Nálunk otthon nem sok ilyet látunk, hogy a nézők az ellenfelet tapsolnák meg vagy hasonlók. Sajnos!”

Tálosi Szabina (középen) koncentrál. – mlsz.hu

A védelemben egyetlen kis hibától eltekintve Tálosi Szabina is jó teljesítményt nyújtott. A Südburgenland védője több ízben is jó ütemben avatkozott közbe, valamint a mérkőzés végén remek meglátásával közel került a gólhoz is. „Ez a meccs valóban a foci ünnepe volt, hiszen a világ egyik legjobb csapatával játszottunk, közel 10 ezer ember előtt! Óriási élmény volt ez minden játékosnak! A mi játékunk a védekezésre épült, amit az esetek nagyrészében tökéletesen oldottunk meg! Természetesen voltak hibák, amelyeket egy ilyen csapat könyörtelenül kihasznál, de úgy gondolom, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy élvezetessé tegyük ennek a meccsnek minden pillanatát! Mi ezzel a meccsel csak nyertünk, még ha az eredmény 4-0 lett a franciáknak! Erre a fajta mentalitásra, küzdeni akarásra a későbbiekben óriási szükségünk lesz!” – fogalmazott a hátvéd. Következik egy nehéznek ígérkező kazahsztáni túra, ahol ugyan sokan elvárják a kötelező győzelmet, ám a kazahok is bizonyították, hogy nem szabad leírni őket, főleg a mi helyzetünkben. Tálosi Szabina erről is ejtett néhány szót. „A kazah túra valóban nem lesz egyszerű,hiszen sokat utazunk előtte, kevés időnk lesz az időeltolódáshoz teljes mértékben alkalmazkodni, de azt hiszem, hogy ezzel a hozzáállással, amit szerdán produkáltunk, kezünkben tarthatjuk azt a mérkőzést!”

A találkozó összefoglalója:

Gavalovits Sándor