Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pécs: A bohózat folytatódik – ismét felmentették a gólzsákot

A közelmúltban elkezdhette az edzéseket Koller Krisztián, ám pénteken az U21-es együtteshez irányították.

Az elmúlt hetekben nem a védők nehezítették meg Koller Krisztián életét. – nso.hu

Tizenkét góljával a csapat legeredményesebbje, a játékát sem érheti kritika, ám a vezetőség mégis partvonalra tette, helyesebben kizárta az első keretből Koller Krisztiánt. Az ok: nem hosszabbította meg lejáró szerződését.

Áprilisi sérülése után Feleki Attila ügyvezető is biztatta, hogy foglalkozzon a felépülésével. Nos, Koller meggyógyult és edzésre jelentkezett. Már-már úgy tűnt, minden visszatér a régi kerékvágásba, és a hétvégén pályára léphet, hogy nem így történt, arról idézzük az érintettet: „Az egészségemet illetően teljesen rendben vagyok, nem rajtam múlik, hogy nem léphetek pályára. Feleki Attila ügyvezető ugyanis szerdán arról tájékoztatott, hogy az U21-es csapathoz irányítanak, és erről ma írásbeli tájékoztatást is kaptam.” A labdarúgó idézte a vezetőségtől kapott írásbeli értesítést: „Alulírott Feleki Attila, mint a PMFC Sport Kft. Sportszervezet vezetője a következőkről tájékoztatom. A PMFC Sport Kft. többségi tulajdonosának ügyvezetője elemezte a klub hosszú távú pénzügyi érdekeit, erről tájékoztatott, mint ügyvezetőt, ez alapján az alábbi döntés született: a PMFC felnőtt labdarúgócsapatánál a munkavégzési kötelezettsége alól felmentem. A sportszervezet döntése értelmében önt a PMFC U21-es csapatához irányítom, és utasítom, hogy munkáját ezentúl az U21-es labdarúgócsapatánál végezze. Értelemszerűen az U21-es csapathoz köthetően végezze munkáját az öltözés vagy egyéb kérdésekben kizárólag. Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét.”

Azonban van néhány furcsaság a levélben: hány ügyvezetője van a klubnak, illetve a hosszú távú pénzügyi érdekeit mennyiben veszélyezteti Koller szerepeltetése? Maga a futballista is teljes értetlenségének adott hangot: „Azért vagyok meglepve, mert korábban azt kérte a klub, hogy tegyek meg mindet a gyógyulásom érdekében. Én mindent megtettem, felépültem és úgy készültem, hogy hétvégén már játszhatok is. Jelen állás szerint azonban erre nem lesz lehetőségem, és ahogy most állnak a dolgok, én azt a következtetést vonom le, hogy a jelenlegi vezetés mellett erre nekem már nem is lesz lehetőségem.”

Tavasszal már nem először „bűnhödik” Koller, ugyanis a sérülése alatt egyszer már felmentették, majd két ízben is pénzbüntetést kapott. Elsőként a teljes kerettel együtt egy edzés elmaradás miatt, majd azután, hogy megjelent a felmentéséről szóló hír.

Azonban sokkal jobb lenne, ha nem a negatív hírekkel kerülne be a sajtóba a PMFC, de ez a tavasz mégis ilyen. A hét közepén ugyanis Márton Gábor megelégelte a tartozásokat, és az MLSZ-hez fordult.

Gavalovits Sándor