Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Folytatódik a széria! Hetedszer győzött a Fradi.

A Ferencvárosnak égető szüksége volt a három pontra, hiszen az előttük álló Videoton a kieső Kaposvárt fogadja, amelyet nagy valószínűség szerint megnyernek. Ennek megfelelően játszott a Fradi, a meccset a mostanában mellőzött Böde döntötte el az utolsó pillanatban.

Forrás: hungarianfootball.com

A Ferencváros két belső védőjét eltiltás miatt kénytelen nélkülözni, így a Besic – Cukic kettőssel álltak fel. Főleg Cukicnak volt idegen a poszt, rögtön az első percben sárgalapot kapott. A hazaiak sokkal jobbak kezdték a mérkőzést, a Diósgyőr teljesen betömörült saját kapuja elé, a zöld-fehérek nem is nagyon tudtak helyzetet kidolgozni. Az első lehetőség egy hazaadást követően alakult ki, Rajics ügyetlenkedett, amire Böde csapott le, de kiszorított helyzetből már nem sikerült eltalálnia a kaput. Bödének még egy Leonardo szabadrúgás után adódott helyzete, de fejese elkerülte a jobbalsó sarkot. A 30. percben megszületett az első gól, Ugrai cselezett a baloldalon, laposan tette középre, ahol a 6 méteren teljesen egyedül álló Bönighez került a labda, aki kapásból lőtt ballal a hosszúba, 1-0 (ez volt a német légiós első gólja az NB1-ben). A DVTK előtt két egymást követő szögletből adódott óriási gólszerzési lehetőség, először Dibusz jött ki rosszul, Batioja lőtt az üres kapura, de Bönig megmentette a csapatot. Rögtön a következő szögletből ismét Batioja került helyzetbe, ezúttal fejjel kísérletezett, de nem sikerült eltalálni a kaput. A 42. percben még Holman egy remek mozdulattal lőtt, de a keresztlécen csattan a labda, majd Bönig ismételhetett, de csúnyán eltörte a labdát.

Még szinte el sem kezdődött a második játékrész, már is egyenlíteni tudott a Diósgyőr. Egy jobboldali beadás után Alves fejelt teljesen üresen, de csak a kapufát sikerült eltalálnia, de a kipattanóra a csereként beállt Elek érkezett, ő pedig már nem hibázott, 1-1. Grumics ugrott ki ziccerben, de az őt üldöző Cukic szorongatásában nem találta el a kaput. Újra visszaállt a ferencvárosi fölény, de a komoly helyzetek elmaradtak. A 70. percben Diallo az első labdaérintéséből helyzetbe került, feje alig kerülte el a kaput, a helyzetet lélegzet visszafojtva nézte a 12 000 szurkoló. Két perccel később ismét Diallo előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám ezúttal lábbal nem sikerült eltalálni a kaput. A 84. percben megszületett a győztes gól, Leonardo löbbölte Busai elé a labdát, aki éles szögből lőtt, Rajics csak középre tudta paskolni a labdát, amire Böde érkezett és kíméletlenül bevágta a labdát a hálóba, 2-1. Az eredmény már nem változott, a Ferencváros átmenetileg felugrott a harmadik helyre.

Ferencváros Diósgyőr: 2-1 (1-0)
G: Bönig (30.), Böde (84.) – ill. Elek (47.)

Pék Márk