Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Mérlegen a szezon – 3. rész: UTE Profisport

A múlt hétvégén befejeződtek a női élvonal küzdelmei, nyolcrészes sorozatunkban bemutatjuk a csapatok szereplését, segítségül hívva a számokat is. Harmadik részben az Újpesttel foglalkozunk.

fociakobon.hu

A hatodik helyre befutó lilák elsődleges célként a bennmaradást tűzték ki célul a szezon elején, és ezt teljesítette is Oroszi Sándor együttese. Hiába zárt utolsó előttiként az alapszakaszban az Újpest, a rájátszásban sikerült egy helyet javítania, ami megsüvegelendő teljesítmény, így a helyosztónak különösebb tétje nem volt, igaz – mint minden csapat életében – a presztízs nagy jelentősséggel bírt. A hullámzó szereplés a IV. kerületieket is jellemezte, de panasza nem lehet Oroszi Sándornak, hiszen a közvetlen riválisokkal rendre szoros meccset játszottak, igaz a felsőházba jutó négyessel szemben nem sok sikerélménye volt Olasz Lauráéknak. Ki kell emelni a bajnoki ezüstérmes Astra elleni bravúrpontot, mert senki sem gondolta, hogy az őszi 6-0-s vereség után egy lendületben lévő együttes ellen sikerül megcsípni az egy pontot, nos, mégis megtörtént, ami kifejezetten önbizalomnövelő lehetett volna, ha az alapszakasz utolsó körében nem szalad bele Szombathelyen a késbe a csapat. De ide sorolható a szintén hazai környezetben elért iksz a későbbi bronzérmes Ferencváros ellen is, főképp azok után, hogy a miniderbi első meccsén a zöld-fehérek nyolcassal rendezték le a partit a két együttes között. Minden dicséretet megérdemelnek tehát Mátyás Noémiék, akik a rájátszás során minden ellenfelük dolgát megnehezítették, és a helyosztók első összecsapásán csak balszerencsés körülmények között szenvedtek vereséget a szomszédvárak rangadóján a Feminától, míg a visszavágón kétszer is visszajöttek a meccsbe, de végül a jobb helyzetkihasználás döntött.

A sérülések az Újpestet sem kerülték el, ám Oroszi Sándor mindvégig tudta úgy forgatni a csapatot, hogy azzal sikerüljön a bennmaradást elérni. Még azt is elbírta a csapat, hogy télen az egyik motor, Külüs Zsuzsanna távozott, ellenben a keret együtt maradt, és még biztosan fognak örömet okozni szurkolóiknak a lila hölgyek. Ugyanakkor a nagy különbségű vereségek is jellemzőek voltak Bíró Barbráékra. Apropó Bíró Barbara. A kapus az elmúlt idény nagy részében válogatott kerettagságot érő formában védett, és olykor neki köszönhetően hozta a pontokat a csapat. Testi épségét nem kímélve tette oda magát a kiugró csatárok, lövések elé, amiért abszolút kalapemelést érdemel. Érdekesség, de Újpesten egy védő lett a házigólkirálynő Durkó Zita személyében, aki nemcsak szabadrúgásból vagy büntetőből, hanem fejjel is eredményes volt. És ugyan a fentebb említett helyosztót elveszítette a csapat, ám összességben elégedettek lehetnek Újpesten.

A számok nyelvén az Újpest szereplése:
Az alapszakaszban lejátszott tizennégy bajnokin két győzelem és négy döntetlen mellett nyolc alkalommal szenvedett vereséget a csapat. A rájátszásban ellenben mindössze a hazai találkozóin szereztek pontokat a lilák, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy végül összejöjjön a benmaradás, és mivel ez sikerült a helyosztónak semmi tétje nem volt már.

Az alapszakaszban
14 mecc 2 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, 11-56-os gólkülönbség, 10 pont

A rájátszásban
6 meccs 2 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 9-11-es gólkülönbség, 7 pont

A helyosztón:
2 meccs 0 győzelem, 0 döntetlen, 2 vereség, 2-6

Leghosszabb veretlenségi sorozat:
Az alapszakaszban:
2 mérkőzés (12-13.forduló)

A rájátszásban:
Sorozata nem volt az Újpestnek, hiszen mindössze a hazai meccsein szerzett minimálisan egy pontot, és miután nem volt két egymást követő hazai bajnokija Oroszi Sándor együttesének, így nem jöhetett létre a sorozat.

Leghosszabb nyeretlenségi sorozat:
Az alapszakaszban:
6 mérkőzés (2-7. forduló, 9-14. forduló)

A rájátszásban:
2 mérkőzés (5-6. forduló)

A helyosztón:
2 mérkőzés

A házi góllista:
5 gólos: Durkó Zita
4 gólos: Kiss Fanni
3 gólos: Mátyás Noémi
2 gólos: Nagy Barbara, Dohán Rita
1 gólos: Olasz Laura, Barsi Adrienn, Külüs Zsuzsanna, Szennai Adrienn, Gyenes Adrienn, Kakuk Anikó

A sorozat eddigi részei:
1. rész: Budapest Honvéd
2. rész: Szegedi AK

Következik: 1. FC Femina

Gavalovits Sándor