Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Stuttgartban folytatja a pályafutását a nürnbergi támadó

A Dpa hírügynökség beszámolója szerint a VfB Stuttgartnál szerepel a jövőben a Nürnberg 23 esztendős csatára, Daniel Ginczek.

Daniel Ginczek – bild.de

A korábbi német utánpótlás-válogatott középcsatár az SC Neheimben bontogatta szárnyait, majd tizenhat évesen a Borussia Dortmundhoz igazolt, s egészen 2011-ig a Ruhr-vidékieket is szolgálta Ginczek. A jobblábas gólvágó ezt követően szerepelt a Bochumban, a St. Pauliban és tavaly nyár óta a Nürnbergben is – eközben pedig többször is visszatért a BVB-hez. A 2,5 millió euróra taksált játékos nem tudta bennmaradáshoz segíteni csapatát, s jórészt keresztszalag-szakadása miatt mindössze tizennyolc találkozón juthatott szóhoz az első gárdában, s ezeken az összecsapásokon három-három gól és gólpassz került a neve mellé.

Mivel a nürnbergiekkel kötött szerződésének volt egy olyan pontja, miszerint kiesés esetén 2,5 millió euróért elhagyhatja a „Clubot”, a „Svábok” éltek is a lehetőséggel, s négy évre szerződtették Daniel Ginczeket. Az egyezség létrejöttét követően érthetően elégedetten nyilatkozott Fredi Bobic, stuttgarti sportigazgató: „Daniel csatár, s a 23 éves életkorával, valamint az átlag feletti lehetőséggel, ami benne van, nagyszerűen illeszkedik a csapatunkhoz.” – fogalmazott Bobic a Dpa-nak, kiemelve, hogy Ginczek robosztus, gyors és gólveszélyes támadó.

Budai Levente