Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A német élvonal újoncától igazolhat a Benfica

A transfermarkt.de értesülései szerint a portugál sztárcsapat szívesen látná a soraiban az 1. FC Köln német utánpótlás-válogatott középpályását, Yannick Gerhardt-ot.

Yannick Gerhardt – ksta.de

A középső középpályás Gerhardt az U20-as válogatott, valamint az élvonalba feljutó klubcsapatának is meghatározó tagja: a nemrég befejeződött szezonban huszonkilenc bajnokin és két kupamérkőzésen húzhatta magára a „Kecskék” mezét, s három gól mellett négy gólpassz került a neve mellé.

A 20 esztendős játékos – aki ugyan a kevéssé ismert SC Kreuzau utánpótlás-együttesében ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, de már jó pár éve a kölnieket erősíti – tavaly nyáron került fel az első csapathoz, s azóta meghúszszorozta piaci értékét, amit immár 1,5 millió euróra taksál a transfermarkt.de oldal. A nagy reménységnek kikiáltott ballábas futballistával ezzel párhuzamosan januárban 2018 nyaráig meghosszabbították az addig érvényes kontraktust, így a 33-szoros portugál bajnok gárdának mélyen a zsebébe kell nyúlnia, amennyiben komolyan gondolják Gerhardt szerződtetését. A transfermarkt.de már azt is tudni véli, hogy nyolcmillió euróért igazolhat a patinás klubhoz a német labdarúgó, az 1. FC Köln vezetősége azonban tagadja, hogy konkrét megkeresés érkezett volna be hozzájuk – ha azonban ez mégis megtörténik, nem zárkóznak el az átigazolástól.

Budai Levente