Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazaigazolhat a németek vb-résztvevő védője

Az Rp-online.de oldal információi szerint elképzelhető, hogy a 17 éves kora óta külföldön futballozó német válogatott középhátvéd, Shkodran Mustafi a következő idényt már hazája élvonalában tölti.

Shkodran Mustafi – vavel.com

A 22 esztendős, egyszeres válogatott futballista 14 éves korában került a Hamburg utánpótlás-együtteséhez, ahonnan öt szezont követően az Everton U21-es csapatához szerződött, 2012 telén pedig Olaszországba, a Sampdoriához tette át a székhelyét.

A jobblábas játékos a közelmúltban befejeződött idényben alapembere volt klubcsapatának, ugyanis 33 bajnoki mérkőzésen és két kupatalálkozón jutott szóhoz, s ezeken az összecsapásokon a megbízható védőmunkája mellett egy-egy gól és gólpassz is a dicséretére vált.

Mustafi egyébként néhány napja, utólag került be a világbajnokságra készülő huszonhármas keretbe, aminek szomorú apropója volt: az örmények elleni felkészülési mérkőzés 43. percében megsérült az addig a Nationalelf alapemberének számító Marco Reus, s a dortmundi klasszisról kisvártatva kiderült, hogy részleges szalagszakadást szenvedett. Bár sokan úgy gondolták, pótlására Kevin Volland kaphat meghívót, Joachim Löw úgy érezte, inkább a védelmet kell megerősíteni.
A jelenlegi klubcsapatával 2016 nyaráig érvényes kontraktussal rendelkező, albán származású középhátvéd két és fél év alatt megsokszorozta piaci értékét: 2012 januárjában, a Sampdoriába igazolásakor még 75 ezer euróra, most pedig 4 millió euróra taksálja a transfermarkt.de.

Shkodran Mustafi iránt a Borussia Mönchengladbach mellett az Eintracht Frankfurt is érdeklődik – jelenleg az előbbi társaság bízhat jobban az egyezség létrejöttében. Amennyiben valóban a ’Gladbach jön ki győztesen a versenyfutásból, a németországi születésű labdarúgónak jelen állás szerint Tony Jantschke, Roel Brouwers, Álvaro Domínguez és Martin Stranzl  mellett kell minél több játéklehetőséget kiharcolnia magának.

Budai Levente