Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szakály: Nem szeretnék csapatot váltani

A debreceni csapatkapitány a dehir.hu-nak adott interjút, ahol kitért a BL szereplésre, az elmúlt szezonra, valamint jövőjéről is beszélt. A dehir.hu olvasói szavazásán őt választották meg az év debreceni sportolójának.

Forrás: sport.hir24.hu

Az elmúlt szezonjáról: ”Bármily’ furcsán hangzik, nem ez életem legjobb idénye, inkább azt mondanám, hogy az egyik legeredményesebb. A legjobb szezonom a két évvel ezelőtti volt, akkor veretlenül nyertük meg a bajnokságot, megválasztottak az év játékosának is. Ugyanakkor természetesen most sem lehet okom panaszra, mivel minden szezonnak úgy vágok neki, hogy jó lenne megúszni sérülés nélkül, és szerintem azoknak a feltételeknek, amiket magam elé állítottam, sikerült megfelelnem.”

A BL selejtezőről: ”Az jó, hogy kiemeltek vagyunk, így az első körben nem kaphatunk topcsapatot, utána viszont már csak olyan együttesekkel találkozhatunk, akik szintén be akarnak jutni a BL főtáblájára. Ott már nem lesz könnyű dolgunk. Tavaly kudarcot vallottunk az Európa Ligában, azóta viszont rutinosabbak lettünk, s ennek megfelelően kell majd játszanunk. Szerintem van potenciál a csapatban. Biztosan lesz egy kis játékosmozgás, 2-3 érkező várható, ami azért is jó, mert így nagyobb konkurencia alakulhat ki a kezdőcsapatba kerülésért. Természetesen a sikeres nemzetközi szerepléshez kell egy szerencsés sorsolás is. Az viszont pozitív dolog, hogy végre tényleg hazai pályán játszhatjuk le a meccseket, nem kell költözködni. Bravúrral nyertük a bajnokságot, de nem dőlhetünk hátra, most jön majd a sava-borsa. A várható ellenfelek közül én személy szerint szeretném elkerülni a tavalyi EL-ellenfelünket, a norvég Stromgödsetet, mert még mindig megvannak a rossz élmények, vannak olyan együttesek, amikről hallottunk már, de nem tudjuk, milyen játékerőt képviselnek. Szerintem az lenne a legjobb, ha a Levadia Tallinnt sorsolnák ki nekünk, velük kapcsolatban csak jó tapasztalataink vannak.”

Saját jövőjéről: ”Ilyenkor lehet az olyan közhelyeket mondani, hogy ha jönne egy olyan ajánlat, ami nekem is megfelelne, valamint a csapatnak is a hasznára válna, akkor elgondolkodnék rajta. Most azonban úgy érzem, nem szeretnék csapatot váltani. Magyarországon belül biztosan nem igazolnék máshova, szeretem a várost, szerintem a szurkolók is megszerettek. Külföldre sem vágyom mindenáron, a Lokinál fejlődnek a dolgok, minden igényt kielégítő a pallagi akadémia, itt van a nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő színvonalú stadion, a csapat is egyre jobb teljesítményt tud nyújtani. Hamarosan 28 éves leszek, szerintem karriert építeni külföldön már nem fogok. Ez a realitás.”

Pék Márk