Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranylabda: „Neymar nem nyerhet, Messi meg sem próbálja”

Nagyon érdekes, és kemény kritikát fogalmazott meg az FC Barcelona sztárjaival kapcsolatban a korábbi horvát középpályás félisten, Zvonimir Boban. Az AC Milan egykori keménylegénye meglehetősen degradálóan beszélt Neymarraól, és Messiről, az Aranylabda esélyeiket taglalva.

www.spaziomilan.it

Az idén már 45 esztendős Boban nem hinné, hogy a brazil fenegyerek már idén a világ legjobb játékosává válna, míg az argentinból szerinte már hiányzik az a motiváció, ami korábban jellemezte a játékát, a személyiségét. Mi több, a volt horvát válogatott csapakapitány szerint Messi csak akkor képes felpörögni, ha a Real Madrid ellen játszhat.

„Lehet-e Neymaré az Aranylabda? Nem valószínű! Ő sem nem olyan jó, sem nem olyan erős. Fantasztikus tehetség, de jelenleg messze nem „első osztályú”. Ő soha nem lesz Ronaldo, Ibrahimovic, Iniesta, és kifejezetten Messi sem. Valakinek pedig meg kell mondania az igazat Messiről. Ő mostanra teljesen felkészületlen, alkalmatlan, és kedvetlen, kivéve a Real Madrid ellen, ahol megmutatja a képességeit, hogy jobb, mint amikor csak 30 százalékon teljesít. Amikor friss, és előkészíti magát, akkor visszanyeri a lelkesedését, hogy élvezze a focit. Akkor ő a legjobb.” – hangzott Boban ítélete, melyben egyszerre fényezte, és kritizálta negatívan Messit.

Balogh József