Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagybevásárlásra készülnek Valenciában!

A szingapúri milliárdos, Peter Lim valenciai hatalomátvételét követően a nyáron nagy igazolásokra készülnek a Mestallában. A Valencia CF labdarúgócsapatának első számú kiszemeltje Jackson Martienz, az FC Porto kolumbiai csatára; A gólvágót pedig egy igazi karmester, a francia válogatott Mathieu Valbuena követhet.

A képen látható Peter Lim nagybevásárlásra készül a Valencia tulajdonosaként (au.eurosport.com)

Óriási pénzeket készül a futballba invesztálni a Valencia új tulajdonosa. A szingapúri milliárdos Peter Lim eltökélt célja ugyanis, hogy topcsapatot építsen a Mestallában.

Az üzletember ezen tervéhez természetesen sztárigazolások is szükségesek. Nevekben ugyan nincs hiány, ám a sajtó szerint két jelentős erősítést hamarosan végrehajthat a Valencia.

Az ‘AS‘ sportnapilap denevérek ugyanis állítólag már január óta figyelik az FC Porto gólzsákját, Jackson Martinezt. A 27 esztendős kolumbiai csatárnak 2016 nyaráig szól jelenelgi szerződése a portugálokkal, ám a Valencai hála Lim úr közbenjárásának kész bármennyi pénzt megadni Martinezért. Egyéb iránt Peter Lim állítólag jó barátja a portugál játékosügynöknek, Jorge Mendes-nek, aki Jackson Martinez ügyeit is intézi… A kolumbiai klasszis értéke úgy 30 millió euró körül mozog.

Jackson Martinez mellé egy karmester is érkezhet a Mestallába. A 29 esztendős Mathieu Valbuena ügynökével a francia ‘RMC’ rádiócsatorna szerint már felvette a kapcsolatot a Valencia, és állítólag a tárgyalások is jó úton haladnak. Nagyban könnyítheti a spanyol klub helyzetét, hogy Valbuena az Olympique Marseille legjobban fizetett játékosa évi 2 millió eurójával, azonban ezt az összeget könnyedén megdupláznák a denevérek.

Mindkét játékos jelenleg hazája válogatottjával készül a közelgő brazíliai világbajnokságra. Bizonyára a csúcsesemény után dől majd el Valbuena és Martinez sorsa.

Nagy Ákos