Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Agüero mindent elárult – interjú

A Puma jóvoltából egy komplett és igen átfogó interjút kaptunk! Ráadásul nem is akárkivel csinálták, az interjúalany Agüero, az argentin válogatott gólvágója volt, aki őszintén és közvetlenül válaszolt az összes kérdésre. Igen érdekes dolgokat tudtunk meg.

– Kezdjük is mindjárt egy egyszerű kérdéssel, ki fogja megnyerni a világbajnokságot?
– Atyaég, micsoda kérdés! A vb kimenetele sohasem biztos, de én nagyon remélem, hogy Argentína fog győzni!

– De azért elég magabiztosan állíthatjuk, hogy Argentína győzhet, ugye?
– Még jó hogy! Vagy nem? Te mit gondolsz?

– Természetesen! De Brazília, Spanyolország, Németország is elég erősek idén…
– Bizony, ezek is ütős csapatok. De a játékok azért vannak, hogy megnyerjük őket.

– Nem gondolod, hogy Argentína csoportja túl könnyű?
– Nem! Dehogyis! Egyáltalán nem olyan könnyű! A világbajnokságon amúgy sincsenek könnyű meccsek!

– Ha mondjuk, nem lőnél gólt a csoportkörben, mennyire tudnál magabiztosan nekimenni a kieséses szakasznak, ahol már feltétlen gólt kell szerezned?
– Abszolút, hiszen már előfordult velem ilyen, mint ahogy mindnyájunkkal! Például ott vannak a beijingi olimpiai játékok, ahol benne voltam a kezdő tizenegyben, de egyszer sem lőttem gólt. Ugyanígy nem szereztem pontot a negyeddöntőben sem, az edzőnk mégis hitt bennem, nem cserélt le. Aztán az elődöntőben már kettőt is lőttem, végül a brazilok ellen is! Úgyhogy igen, tökéletesen bízom magamban, mert voltam már ilyen helyzetben. Nyugodtnak kell maradni és hinni abban, hogy jönni fog az a gól! Ugyanígy az ellenkezője is előfordulhat, hogy lövök egy csomó gólt az elődöntőkben, de egyet sem a döntőben. A futball már csak ilyen.

– Ki tud jobban trükközni a labdával, Messi, Di Maria vagy te?
– Messi. Te is tudod, hogy Messi a válasz.

– Egyszer azt mondtad arról álmodsz, hogy olyan legyél, mint Leo Messi. Mit gondolsz, elég közel vagy már ehhez? Szerinted egyszer mi leszünk a világ legnagyobb játékosa?
– Reméljük. De várj már egy percet…nem álmodozok arról,hogy olyan legyek, mint Messi…hiszen ő akar olyan lenni, mint én!

– 2005-ben már egyszer szembenéztél Nigériával az Ifjúsági Világkupán. Most újra egy csoportban vagytok….
– Igen, így van. Tizenegyest ítéltek nekem. Mondom is mindig Messinek, hogy nekem köszönhetően győztünk, hiszen miattam fújtak tizenegyest a csapatnak. Nagyon fiatal voltam, minden olyan új volt még. De játszhattam a döntőben, az ellenfél pedig Nigéria volt.

– Aztán 2007-ben ismét megnyerted az Ifjúsági tornát.
– Igen. Amikor az Atlético Madridhoz kerültem még csak 18 voltam. Nem ment túl könnyen a dolog. Egyszer csak kaptam egy telefont Hugo Tocallitól és kapásból rávágtam, hogy “Ok, jövök. De győznünk kell. Mire azt válaszolta: igen, azért is hívtalak téged, mert győznünk kell. ”
Sokan mondták, hogy ne menjek, mert az visszalépés lenne számomra, nekem mégis volt egy jó megérzésem a dologgal kapcsolatban. Az a szezon nagyon jól ment Spanyolországban, ez is közrejátszott abban, hogy magabiztosan igazoljak az Atléticohoz.

– 2007-ben megnyerted az Aranycipőt.
– És az Aranylabdát is!

– Szerinted megnyerheted az Aranycipőt az idei világbajnokságon is?
– Még jó hogy! Azért van, hogy megnyerjük. Akár csak a vb-t, de az nem lesz olyan könnyű!

– Következő. Mi az első emléked a Világbajnoksággal kapcsolatban?
– Emlékszem, hogy amikor 1998-ban Argentína kiütötte Angliát a negyeddöntőben, épp az egyik szomszédomnál néztem a meccset. Olyan boldog voltam, hogy az asztalon ugráltam! 2006-ban már azon kezdtem el gondolkozni, hogy milyen jó lenne egyszer ott lenni…

– Van olyan figura, amit egy másik játékostól láttál és ki akartad próbálni, vagy lemásolni?
– Nincs. Illetve, de, van néhány trükk és csel, amit ki akartam próbálni, de valahányszor megpróbáltam, mindig elestem. Azóta már nem kísérletezem, inkább játszom a saját játékomat.

– Ha saját magad ellen kéne játszanod, hogy védekeznél?
– Ugye nem gondolod, hogy ezt elmondhatjuk. Titokban kell tartani, máskülönben segítenénk az ellenfélnek. Tehát jobb, ha nem árulunk el semmit.

Puma