Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil támadót igazolt az Augsburg

A Bundesliga 2-t már kinőtte a brazi futballista, aki ismét a legjobbak között próbálhatja ki magát, Augsburg városában folytattja pályafutását.

fcaugsburg.de

Caiuby Fransisco da Silva az FC Augsburg játékosa – jelentette be a német első osztályban érdekelt klub. A 25 esztendős támadót az elmúlt napok hírei alapján a VfB Stuttgart is szívesen leigazolta volna, végül az Augsburg lett a befutó. Az elmúlt négy szezont az FC Ingolstadt 04 alkalmazásában eltöltő Caiuby 2018 nyaráig szóló szerződést írt alá.

“Az elmúlt időben intenzíven követtük Cauiby fejlődését. Ebből adódóan boldogok vagyunk, hogy sikerült a transzfer és minket fog erősíteni.” – mondta Stefan Reuter sportigazgató.

Az átigazolási összegről nem tettek közzé információkat a felek – Cauiby piaci értéke 1 millió euró a Transfermarkt szerint. A 2008-óta Németországban játszó futballista összesen 134 Bundesliga 2-es találkozón lépett pályára, az előző szezont öt góllal és hat asszisztal zárta.

“Szép, hogy az Augsburg ismét esélyt ad nekem, hogy a Bundesligában játszhassak. Nagyon örülök ennek a kihívásnak.” – fogalmazott az új szerzemény.

Cauiby már megfordult élvonalbeli csapatnál, de a VfL Wolfsburgban nem tudta megvetni a lábát. Az Augsburg ötödször volt aktív az átigazolási piacon, eddig Tim Matavz (PSV), Shown Parker (Mainz), Nikola Djurjic (Fürth) és Marcus Feulner (Nürnberg) érkeztek.

Galeß