Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb holland igazolt a Bundesligába

A német bajnokság holland légiója tovább erősödött, ugyanis az AZ Alkmaar szélsője Berlin városában folytattja pályafutását.

herthabsc.de

Hivatalos: Roy Beerens a Hertha BSC játékosa. A 26 esztendős jobbszélső a harmadik holland a fővárosi csapatnál, az edző, Jos Luhukay mellett a nemrégiben szerződtetett Johnny Heitinga is Németország rivális országban született. Beerens az elmúlt három év során az AZ Alkmaaz játékosa volt, a Hertha másfél millió eurót fizetett a futballistáért.

“Roy Beerens egy tipikus szélső, aki keresi az egy-egy elleni szituációkat.” – így Michael Preetz sportigazgató, az említett már edző, Luhukay így vélekedik az új szerzeményről: “Roy már elkezdte az Alkmaaral a felkészülést. Ez jó, mert így egyből beszállhat hozzánk az edzésre. Biztos vagyok benne, hogy sok mozgást fog biztosítani a jobb oldalunkon.”

Beerens karrierje során először futballozik majd külföldön, a kétszeres holland bajnok 230 Eredevisie találkozón lépett pályra. A PSV nevelése a holland válogatottban is bemutatkozhatott már, eddig kétszer ölthette magára az Oranje trikját. Beerens 2017-ig szóló szerződést szignált Berlinben.

“Boldog vagyok, hogy sikerült. Nagyon örülök a Herthának és a Bundesligának is, az volt a célom, hogy itt játszak. Berlin egy nagyon szép város – nagyon izgatott vagyok az előttem álló idő miatt.” – mondta Beerens.

Galeß