Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: A PSV-be szerződött a Mönchengladbach válogatott támadója

Amire napok óta számítani lehetett, szombatra hivatalossá vált: a Borussia Mönchengladbach megegyezett az eindhoveni klubvezetőséggel, így a gárda holland válogatott csatára, Luuk de Jong Dzsudzsák Balázs korábbi együttesében, a 21-szeres bajnok PSV-ben folytatja a játékos-pályafutását.

Luuk de Jong – squawka.com

A 23 esztendős középcsatár 2012 nyarán 12 millió euróért érkezett a holland Twentétől a német élvonalbeli együtteshez, méghozzá azzal a céllal, hogy pótolja a Borussia Dortmundhoz távozó Marco Reust. Ez azonban nem igazán sikerült neki, ugyanis összesen 44 tétmérkőzésen lépett pályára a ’Gladbach játékosaként és csupán nyolc gólt szerzett. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy a tavaszi idényben már az angol első osztályú Newcastle United kölcsönjátékosaként igyekezte megtalálni a jó formáját, ám ez nem sikerült neki: tizenkét meccsen egyetlen gólt sem jegyzett.

Az oranje színeiben hét alkalommal szóhoz jutó, jobblábas futballista a több játéklehetőség reményében, valamint annak érdekében, hogy a jövőben még szerepet vállalhat a németalföldiek nemzeti csapatában, hazatért, s a Dpa hírügynökség értesülései szerint 5,5 millió eurós átigazolási díj kifizetése után 2019 nyaráig szóló szerződést kötöttek a felek.

Budai Levente