Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Újabb pofont kapott Brazília, Hollandia bronzérmes

A harmadik helyért játszott a Világbajnokság házigazdája, Brazília a hollandok ellen. Ám nem úgy alakulatak a dolgok, mint ahogyan azt tervezték.

kicker.de

A tét nagy volt a házigazdáknak, de nem tudták sokáig tartani magukat. A meginduló Robbent húzta vissza Thiago Silva, a szabálytalanság ugyan a büntetőterületen kívül történt, de a bíró mégis tizeneggyest ítélt. A csapatkapitány, van Persie állt a labda mögé és magabiztosan értékesített. A brazilok ezt követően beadásokkal próbálkoztak, de egyik szélről sem érkezett igazán veszélyes labda, mind elment az érkezők előtt.

Nem kellett sokat várni a második találatra sem: egy jobb oldalról beadott de Guzman labdát fejelt David Luiz középre, a gyermeteg hibát Blind használta ki, aki teljes nyugalommal vehette át a labdát a büntetőterületen belül, majd a léc alá lőtt. A brazilok igazán nem tudtak meggyőző teljesítménnyel előrukkolni, Oscar volt kiemelkedő, de nem volt nehéz dolga mindehez. Maicon is sokat jött fel, azonban komoly gólhelyzete nem volt az első félidőben kétszer kapituláló házigazdának.

A második félidőre sem változott komolyat a játék képe. A hollandok nyugodtan és megfontoltan tartották a kiharcolt eredményt, nagy helyzetet nem igazán jutottak el. Utóbbi igaz a brazilokra is, akik mindössze Ramires távoli lövésével kerültek közel a szépítéshez. Keiemelendő Oscar esése a büntetőn belül, de színészkedését sárga lapott kapott, Blind pedig sérülten hagyta el a gyepet.

Érkezett Hulk is, akinek egy bombája volt, mely elkerülte a kaput. A hálók nem forogtak veszélyben, a labdát kissé többet birtokolták a brazilok, de ebből nem tudtak előny kovácsolni. Brazília bizonytalan védelemmel és ötlettelel támadósorral bukdácsolt újabb veresége felé. A végén még a kegyelemdöfést is bevitte az Oranje, Robban és Janmaat passzolt jobb szélen, a beadott labdát Wijnaldum lőtte be. A brazilok úgy kaptak ki, hogy veszélyes gólhelyzetet sem tudtak kidolgozni, Hollandia ezzel az eredménnyel a Világbajnokság bronzérmese.

Brazília – Hollandia: 0-3
Gólszerzők: van Persie 3. (büntető), Blind 17. Wijnaldum 90.

Brazília: Julio Cesar – Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell – Paulinho (Hernanes 57.), Luiz Gustavo (Fernandinho 46.) – Ramires (Hulk 73.), Oscar, Willian – Jó
Hollandia: Cillessen (Vorm 90.)- de Vrij, Vlaar, Martins Indi – Kuyt, Wijnaldum, Clasie (Veltman 90.), Blind (Janmaat 70.)- de Guzman – Robben, van Persie

Galeß