Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légióssors: Születésnapi ajándéknak olaszországi szerződés

A közelmúltban hírt adtunk, hogy a Graz lehet új klubja, ám végül nem a stájerországi csapat, hanem végül a hétpecsétes titokként kezelt olasz csapat lett a befutó. Sipos Lilla tehát a Serie A-ban folytatja.

Sipos Lilla Ausztria után Olaszországban focizik – fotó: http://www.veronanelpallone.it

Pár nappal huszonkettedik születésnapja előtt írt alá az AGSM Veronához Sipos Lilla. A válogatott balszélső egy év után búcsúzott el az osztrák Südburgenland együttesétől, hogy az olasz csapat első magyar játékosa legyen.
A klub történelmének első magyar játékosának kulcsszerepet szánnak a veronaiak. „Szeretnénk, hogy fontos láncszeme legyen a játékunknak, és a csapatnak.” – fogalmazott a klub. A szerződés aláírása után jöhetett a kézfogás, és az elmaradhatatlan fotózás a csapat mezében. A veronaiak honlapja hozzáteszi, hogy több más olasz együttes is szerette volna leigazolni a válogatott középpályást.

„Olaszország mindig is az egyik kedvenc országom volt, és a bajnokság az egész világon híres – fogalmazott Sipos a klub honlapjának. – Hallomásból tudom, hogy jó csapat a Verona, és jó érzés egy ilyen erős csapathoz tartozni. Nagy lehetőséget és egyben kihívást jelent.”

Az olaszok honlapja röviden bemutatja Sipos Lilla eddigi állomáshelyeit, megemlítve, hogy a Viktória-Trend Optikával 2011-ben kupa-aranyat nyert. Kiemelik, hogy Sipos több, mint harminc alkalommal ölthette magára a címeres mezt, így nincs híján nemzetközi rutinnak. „A bal szél az én világom, de az edző dönthet úgy, hogy belső középpályásként vet be, mert ismeri az erősségeimet és a gyengéimet is.

Sipos Lilla tehát születésnapjára nagyszerű ajándékot kapott, ami a veronaiak szerint ugyan nem volt becsomagolva, de nagy örömet szerzett a fiatal futballistának. Megemlítik Lilla karján található tetoválást is, utalva arra, hogy a futball és a család szeretete kéz a kézben járnak nála. „A kifejezés a családom iráni elkötelezettségemet jellemzi. Szüleim nevének kezdőbetűje, illetve a »Ti Amo« (Szeretlek) kifejezés arra utal, hogy mindig a szívemben lesznek.”

Gavalovits Sándor