Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: „A Maribor jó csapat!”

Hiába a magabiztos szereplés a Premier League-ben, hiába a két héttel ezelőtti 6-0-s sima londoni győzelem a Bajnokok Ligájában, José Mourinho nem szeretné, ha csapata, a Chelsea elkényelmesedne, és azt hinné, hogy lefutott meccs vár rájuk Mariborban.

Kép forrása: goal.com
Vajon ünnepelhet ma a Chelsea?

A szlovén bajnokcsapat az erejéhez képest jól kezdte a bajnokcsapatok versengését, a Sporting, és a Schalke ellen is sikerült döntetlenre hozniuk a mérkőzésüket, de a Chelsea otthonában tett kirándulás keserves emlékeket idézhet fel a játékosokban. Gyakorlatilag momentum nélküli 90 percük volt, és még egy büntetőt is sikerült elhibázniuk, így becsületgól nélkül gázolt át rajtuk az angol sztárcsapat. Míg három forduló elteltével a Chelsea vezeti a csoportját, addig a Maribor a harmadik helyen áll, megelőzve a Sporting Lisboát, és ha sikerülne bravúrral ma este pontot szerezni, az hatalmas erőt adhatna a folytatáshoz, ami valószínűleg az Európa Ligát jelentené. És ezzel maradéktalanul is elégedettek lennének. Van tehát miért Mourinhónak tüzelnie a játékosait, mert a szlovének ma éjjel a mindent vagy semmit elvét alkalmazhatják.

„A 6-0-s győzelem győzelem hamis helyzet. Általában a Chelsea-nek sok gólhelyzete van, ami sok gólt hordoz magában. És ez két héttel ezelőtt nagyszerűen sikerült, szinte minden lövésünkből gól lett, minden úgy alakult, ahogy mi akartuk, és a szerencsénkről meg kellett győznöm a játékosaimat is. Tudom, hogy a Maribor egy jó csapat, elemeztem a játékukat a Schalke, és a Sporting ellen is, és azok alapján elmondhatom, hogy mi nagyon jó napot fogtunk ki, míg a Maribor a legrosszabbat.”

A Maribor edzője Ante Simundza szerint újabb esélyt kapnak játékosai, hogy bízonyítsák, igenis helyük van a legjobbak versenyéban.

„Megvan a legerősebb csapat, amivel kiállhatunk a Chelsea ellen, és biztos vagyok, hogy nem okoznak a játékosaim csalódást, büszkén képviseljük majd a szlovén futballt. Londonban a hazaiak játszottak jobban, és minden szinten fölénk nőttek. De most mi leszünk itthon, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz annyi esélyük, mint az előző mérkőzésen.”

José Mourinho nem számíthat John Obi Mikel, és Loic Rémy játékára, míg hazai oldalon, csak egy védő, Ales Mejac fog hiányozni. Nem tévedés azt állítani, hogy a Chelsea győzelme országos kettes, de a szlovén csapat elszántságát tekintve, és a hétvégi Liverpool-Chelsea bajnoki rangadóra tekintettel könnyen elképzelhető, hogy az angol csapat nem a legerősebb összeállításban lép majd pályára. Persze még így is a Premier League éllovasa, a toronymagas esélyes.

Fogadj és nyerj milliókat kedvenc bajnokságaiddal a Tippmixpro Nyerő 5-ösben!

Demmel László