Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy idegenbeli siker és egy döntetlen született a német bajnokság 15. fordulójának vasárnapi játéknapján

A játéknap tulajdonképpen a várakozásoknak megfelelően alakult, hiszen míg a erősebb keretet alkotó és jobb formában lévő Bréma a Hoffenheim ellen idegenben tudott nyerni, a Wolfsburg és a Hamburg kiélezett meccsen döntetlenre végzett egymással.

Hoffenheim – Werder Bremen: 1-4 (0-1).
Markus Babbel legénysége számára egyre fontosabb lenne a pontgyűjtés, hiszen a hetek óta tartó rossz formájuk következtében immár osztályozós helyen állnak a tabellán, s újabb vereség esetén kérdéses, meddig maradhat a helyén a Hoffenheim trénere.
Ennek ellenére viszonylag gyorsan eldőlt, hogy a brémaiak ellen sem tud pontot szerezni a házigazda, hiszen a vendégek osztrák válogatott játékosai eldöntötték a találkozó végkimenetelét. Először egy távoli szabadrúgást követően a középhátvéd Sebastian Prödl ívelt fejese csapta be Casteels kapust, majd még az első fél órában az elsősorban jobboldali csatárként számításba vehető Marko Arnautovic is beköszönt, miután egy hazai labdavesztést követően kiváló labdajáratást mutattak be a Weser-partiak, majd remek indítást kapott a támadó, aki ki is lőtte a rövid sarkot.

Az igen rossz kezdés hatására még az első félidőben kettős cserére szánta rá magát a Hoffenheim vezetőedzője, s a szünetet követően gyorsan sikerült is szépítenie a házigazdának: az 50. percben Sejad Salihovic kapott kiváló indítást a tizenhatoson belül és a bosnyák középső középpályás kiválóan lőtte ki a jobb alsó sarkot. Ezt követően mintegy negyedórán keresztül a vendéglátó akarata érvényesült, egyértelműen benne volt a játék képében az egyenlítés, ám e helyett újabb Arnautovic-találat következett: mintegy tizenhét-tizennyolc méterről végezhetett el szabadrúgást a brémai játékos, s lövése védhetetlenül csapódott a jobb felső sarokba. Ezután ismét nem kellett sokat várni, s megszületett Arnautovic harmadik gólja is, vagyis klasszikus mesterhármasig jutott a 23-szoros válogatott futballista! A nigériai válogatott Stephan Akpalával játszott össze nagyszerűen Arnautovic és a csapattárstól kapott passzt a tizenhatoson belül, kissé éles szögből gólra váltotta, miután egy csellel becsapta a védőjét, s kilőtte a jobb alsó sarkot. Gólszerzők: Salihovic (50.), ill. Prödl (21.), Arnautovic (29., 73., 79.).

Hoffenheim: Casteels – Johnson, Compper, Williams, Beck – Schrock (Firmino, 38.), Salihovic, Streker, Volland – Joselu (Derdiyok, 74.), Schipplock (Grifo, 37.).

Werder Bremen: Mielitz – Schmitz, Sokratis, Prödl, Selassie – Ignjovski – Elia (Akpala, 71.), Fritz (Lukimya, 85.), De Bruyne, Arnautovic (Füllkrug, 84.) – Petersen.
VfL Wolfsburg – Hamburger SV: 1-1 (0-1).

Bár lényegesen többet támadtak a hazaiak, s többször fejezték be lövéssel az akcióikat, végül ugyanúgy egy pont járt a produkciójukért, mint a – főleg a második félidőben – halványan teljesítő HSV. Hiába voltak a kapura lövések (15-8) és a kaput eltaláló lövések tekintetében is óriási fölényben a „Farkasok”, nem tudták kiharcolni a győzelmet a kikötővárosiak ellen.
Sőt a 26. percben történtek miatt sokáig úgy tűnt, mindhárom pontot a vendégek gyűjtik be. Ekkor ugyanis a korábbi zalaegerszegi kedvenc, Artem Rudnevs zseniálisan indította az üres területre bemozgó Maximilian Beistert, aki higgadtan ki is lőtte a jobb alsó sarkot. Bő egyórányi játékot követően azonban jött az egyenlítés: jókora kavarodás után, amikor a hamburgi védelem alaposan összezavarodott, s René Adler kapussal az élen szabálytalanságot reklamált, ám a Wolfsburg figyelme nem lankadt, s egy alapvonal közelében lebonyolított összjátékot követően Marcel Schäfer beadásra szánta rá magát, s Simon Kjaer kiválóan fejelt a kapu bal felső sarkába.
Az egalizálást követően mindent megtett a házigazda a győzelem kiharcolása érdekében, ám – elsősorban Adler kapusnak köszönhetően –Thorsten Fink legénységének sikerült kivívnia a döntetlent. Gólszerzők: Kjaer (68.), ill. Beister (26.).

VfL Wolfsburg: Benaglio – Schäfer, Kjaer, Naldo, Fágner – Hasebe, Polak – Olic (Lakic, 86.), Diego, Vierinha – Dost.

Hamburger SV: Adler – Bruma, Westermann, Mancienne, Diekmeier – Aogo, Rincon, Skjelbred (Sala, 73.) – Badelj – Beister (Son, 53.), Rudnevs (Scharner, 84.).

Szerző: Budai Levente