Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangadó döntetlennel – elégedetettebb Újpest

Az előrehozott fordulók utolsó előtti mérkőzésén, Székesfehérváron vendégszerepelt az Újpest. A Videoton csütörtökre tartalékolt.

Ködszitálásban kezdődött, szakadó esőben fejeződött be a találkozó. A hazaiak mindenképp szerették volna otthon tartani a három pontot, hiszen ezzel a dobogóra léphettek volna. Az újpestiek pedig már a mérkőzés előtt aláírták volna a döntetlent, ám a játék képe alapján akár elégedetlenek is lehetnének.

A hazaiak ezúttal Mladen Bozsoviccsal kezdtek, és a kapus a rosszabbik arcát mutatta. Meglepően bizonytalannak tűnt. Az első gólnál nagyon rosszul jött ki, míg a beíveléseknél is rendre gyámoltalan volt.

Az első negyedórában a lilák birtokolták többet a labdát, és játszottak mezőnyfölényben, megérdemelten szereztek vezetést, hogy aztán egyre kiegyenlítettebb legyen a találkozó. Az első félórához közeledve kavarodás után egyenlítettek a hazaiak.

Sok minden nem is történt már az első játékrészben, míg fordulás után a piros-kékek egy fokozottal feljebb kapcsoltak, az utolsó negyed órában már az összes bevethető támadója pályán volt Paulo Sousának, de így sem sikerült feltörni a szívósan védekező fővárosi védelmet. Pedig a vendégek csere nélkül játszották le a találkozót.

A hazaiaknál rendre helyet cserélt Gyurcsó és Kovács István, ám ez sem volt elég, a lila-fehéreknél pedig Christ és Balogh Balázs váltogatta a helyét, ezzel rendre zavart tudtak kelteni a fehérváriak védelmében.

A krónikához tartozik még, hogy Vámos Tibornak ez volt a 280. és egyben utolsó élvonalbeli mérkőzése asszisztensként, hiszen elérte a korhatárt, így Kassai Viktor egyik állandó segítője visszavonul.

Videoton – Újpest 1-1 (1-1)
Sóstói stadion, 2854 néző, v.: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)

Videoton: Bozsovics – Szolnoki, Kaká, Vinícius, Hector Sánchez (Paraiba, 60.) – Mitrovics (F. Oliveira, 30.), Renato Neto – Gyurcsó, Sándor Gy., Kovács I. (Torghelle, 75.) – Nikolics

Újpest: Balajcza – Szélesi, Aarab, Antón, Iandoli – Proesmans, Sztaniszavljevics – Remili, Balogh B., Christ – Kabát

g.: Renato Neto (26.) ill.: Remili (8.)

s.: Kovács I. (24., műesésért), Balogh B. (26., rátartott Szolnoki lábára), Renato Neto (79., letalpalta Proesmanst)

p.: –

8. perc: Christ húzta meg a labdát bal oldalon, majd keresztbe ívelt, az érkező Remili Sánchez és a rosszul kimozduló Bozsovics mellől a kapuba fejelt. 0-1

26. perc: Gyurcsó ívelt előre a tizenhatosra egy szabadrúgást, amelyet Sándor megcsúsztatott, de Balajcza kiütötte a labdát. Vinícius estében nem tudta bekotorni, azonban a berobbanó Renato Neto a kapuba emelte a játékszert. 1-1

Gavalovits Sándor