Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatér a Real Madrid sztárja?

A török származású, de gelsenkircheni születésű Mesut Özil a transfermarkt.de értesülései szerint elképzelhető, hogy hamarosan ismét Németországban játszik majd.

A 24 éves támadó középpályás iránt érdeklődő csapatok között az angol Manchester United mellett a német bajnoki címvédő Borussia Dortmund megkeresését rebesgetik, azonban a szakértők többsége szerint meglepő lenne, ha Özil elhagyná a Real Madridot akár a „Vörös Ördögök”, akár a Ruhr-vidékiek hívására. Ez azért is lenne váratlan lépés a 43-szoros német válogatott futballistától, mert igen fontos láncszemévé vált a „királyi gárdának” is: a nemzeti csapatbeli pályára lépésekkel együtt az idei szezonban huszonöt alkalommal jutott szóhoz tétmérkőzésen, s ezeken a találkozókon nyolc-nyolc gólig, illetve gólpasszig jutott a ballábas futballista.

Mindenesetre mindenképpen különleges pikantériát adna az átigazolásnak, ha a korábbi Schalke-utánpótlás- és felnőttcsapatok – és a Werder Bremen – után ismét egy jelentős hagyományokkal rendelkező német együttesbe szerződne a Real Madrid futballistája. Valószínűleg hihetetlen hangulat övezné a Schalke 04 – Borussia Dortmund Ruhr-vidéki rangadót, ha a korábbi gelsenkircheni kedvencen a sárga-feketék meze feszülne, de az idő megválaszolja, lesz-e ebből az átigazolási pletykából valóság.

Szerző: Budai Levente