Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Forró a kispad néhány csapatnál

Több edző is távozott a bajnokság során csapatától Ki önként, ki közös megegyezéssel, ki pedig az eredménytelenség következtében. Volt, aki már az első forduló után lemondott. Összesen hat klubnál történt edzőcsere.

Ez az idény sem telik el edzőváltás nélkül. Részben adott csapat eredményei okán, részben pedig a mutatott játék gyengesége miatt volt kénytelen felállni a kispadról.

Lássuk, mi történt az edzőkkel. Hiszen örök igazság, hogy egy csapatot nehezebb lecserélni, mint egy edzőt.

Az első edzőváltásra Pakson került sor, ahol Kis Károly már az első forduló után önként távozott, miután csapata kikapott a Pécstől. Utódja az a Máté Csaba lett, aki korábban a holland Erwin Koeman segítője volt a válogatottnál. Augusztus elsején nevezték ki Mátét, aki öt fordulón át irányította a csapatot. Majd helyére Szivics Tomiszlav érkezett. Annyit azonban meg kell jegyezni, hogy Máté csak megbízott edző volt, ám mielőtt véglegesíthették volna, a Ferencvárosnál is edzőváltás történt, és Détári Lajost váltó Ricardo Moniz éppen a paksiak edzőjét kérte fel másodedzőnek, lévén Máté Csaba jólbeszél hollandul.

A többi edzőváltás már tulajdonosi döntés volt, illetve közös megegyezéssel bontottak szerződést a felek. A ferencvárosi Détári Lajost az Újpesten elszenvedett vereség után mentették fel a munkavégzés alól. Érdekes lehet az a tény, hogy tavaly Prukner Lászlónak is éppen egy Újpest elleni vereség következtében kellett távoznia. A korábbi világválogatottat pedig Ricardo Moniz váltotta, akivel mind fizikálisan, mind pedig mentálisan megerősödött a fővárosi zöld-fehér együttes.

Pápán sem sokat vártak az edzőcserével, lévén az eredménytelenség miatt augusztus végén Bene Ferencnek is mennie kellett, helyét egy mérkőzés erejéig a kapusedző, Kovács László vette át. Majd kinevezték a régi-új edzőt, Zsivócki Gyulát, akivel valamelyest eredményesebb lett a Lombard.

Kecskeméten Török László munkáját köszönték meg szeptember közepén. Őt Szabó István, majd Horváth Ferenc váltotta. Horváth pedig rögvest négy mérkőzésen nyert sorozatban a kispadon.

Alig két hete pedig Sisa Tibor állt fel a Diósgyőr kispadjáról a csapat érdekeit szem előtt tartva. Mint ismertes, az utóbbi hetekben nem ment úgy a miskolciaknak, ahogy elvárható lett volna. Sisa pedig a Honvéd elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő első mérkőzése (0-4) után ajánlotta fel lemondását. Helyére az addigi szakmai igazgató, Szentes Lázár ült le az idény végéig.

A legfrissebb hír pedig Pécsről érkezett: Már nem Supka Attila a csapat edzője. Az előzmény ismert: a Pécs a Tiszújváros ellen kiesett a Magyar Kupából, ami után a sajtóban üzengetett egymásnak Matyi Dezső tulajdonos és Supka Attila. Ellőbbi az edzőt, utóbbi a keretet kritizálta. „A PMFC-MATIAS tulajdonosa, Matyi Dezső és Supka Attila vezetőedző a mai napon megegyeztek, hogy nem folytatják tovább a közös munkát” – áll a pécsiek által kiadott közleményben.

Mentek-jöttek (2012. ősz):
Kis Károly -> Máté Csaba (megbízott edzőként) -> Szivics Tomiszlav (Paks)
Détári Lajos -> Ricardo Moniz (holland) (Ferencváros)
Bene Ferenc -> Kovács László (megbízott edzőként) -> Zsivóczky Gyula (Lombard Pápa)
Török László -> Szabó István (megbízott edzőként) -> Horváth Ferenc (Kecskemét)
Sisa Tibor -> Szentes Lázár (Diósgyőr)
Supka Attila -> ? (Pécs)

Gavalovits Sándor