Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gálázott, ám kiesett a Chelsea, avagy folytathatja a menetelést a Juventus és a Sahtar Donyeck!

A várakozásoknak megfelelően a csoportkör utolsó fordulójában eldőlt, hogy a tavalyi BL-győztes kiesett, ám végül mindez nem az elképzelések szerint valósult meg. A lényeg azonban az, hogy az olasz és az ukrán bajnok tagja a nyolcaddöntő mezőnyének!

Sahtar Donyeck – Juventus: 0-1 (0-0).
Ahogy arról már korábban szót ejtettünk, sok futballbarát attól tartott, hogy békés döntetlennel zárul majd az „Öreg hölgy” donyecki vendégjátéka, hiszen ez az eredmény mindkét együttes továbbjutását eredményezte volna. Nos, végül nem lett pontosztozkodás, ám így is kiesett a Chelsea.

A találkozó több nagy helyzetet is hozott, elég, ha csak Pirlo, illetve Mhitarjan kapufáját említjük meg, valamint Pjatov kapus rossz és indokolatlan kijövetele is komoly fejtörést okozott az ukrán védelemnek, ám végül egy öngól döntötte el a három pont sorsát: a Giovinco elől menteni igyekvő Kucher ért szerencsétlenül bele a labdába, ami a lábáról a kapuba csorgott. Az 56. percben született gólig kissé kényelmesen játszó hazaiak a hátránynak köszönhetően ráeszméltek, hogy egyáltalán nem dőlt még el a csoportelsőség sorsa, ám ekkor már késő volt: a torinóiak nyertek idegenben, így megnyerték a csoportjukat és továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba. Gólszerző: Kucher (öngól, 56.).

Sahtar Donyeck: Pjatov – Srna, Kucser, Rakickij, Rat – Sztepanenko, Fernandinho – Alex Teixeira (Ilsinho, 65.), Mhitarjan, Willian – Eduardo (Devic, 46.).

Juventus: Buffon – Bonucci, Barzagli, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Pirlo, K. Asamoah – Vucsinics (Matri, 88.), Giovinco (Giaccherini, 90.).

Chelsea – Nordsjaelland: 6-1 (2-0).
Rafa Benítez alakulatának azzal a tudattal kellett fogadnia a dán bajnokot, hogy tisztában volt vele, nagy valószínűséggel a győzelem sem lesz elegendő ahhoz, hogy folytathassák a küzdelmet a Bajnokok Ligájában. Ennek ellenére becsülettel hajtottak a játékosok, a lehetőségeikhez mérten mindent megtettek, s végül fölényesen nyertek Kapser Hjulmand „fiai” ellen. Természetesen az utolsó fordulóbeli produkciója miatt nem is érheti szó az angolokat, a korábbi meccseken, azon belül is elsősorban a Juventus elleni teljesítmény hagyott némi kívánnivalót maga után a londoniak mutatott játéka. Talán némi gyógyír lehet a kiesésre a „Kékek” számára, hogy legalább az Európa-ligában folytathatják a szereplésüket. Gólszerzők: Luiz (38.). Torres (45+1., 56.), Cahill (51.), Mata (63.), Oscar (71.)., ill. John (46.).

Chelsea: Chech – Cole (Bertrand, 60.), Cahill, Luiz, Ivanovic – Ramires, Romeu – Moses, Mata (Ferreira, 74.), Hazard – Torres.

Nordsjaelland: Hansen – Mtilinga, Runje (Beckmann, 9.), Parkhurst, Ticinovic (Issah, 65.) – Adu – Christiansen (Kildentoft, 61.), Stokholm – John, Lorentzen, Gundelach.

A csoport végeredménye: 1. Juventus 12 pont, 2. Shakhtar Donetsk 10 pont (12-8), 3. Chelsea 10 pont (16-10), 4. Nordsjelland 1 pont

(Azonos pontszám esetén az egymás elleni párharc a döntő, ha ez egyenlő, abban az esetben dönt csak a gólkülönbség, így az ukránok mentek tovább.)

Szerző: Budai Levente