Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Laudrup máshová küldené Ödegaardot

Martin Ödegaard 16 évesen háromszoros felnőtt (!) válogatott játékos hazájában, és fél Európa sorban áll az aláírásáért. Michael Laudrup szerint viszont nem szabad meggondolatlan döntést hozni a váltással kapcsolatban.

Kép: www.calcio.com

Kép: www.calcio.com

Ödegaard neve gyakorlatilag minden nagy klubnál felvetődött. Bárhová mehet Európában, és képességeit látva lehet hogy nem is vallana szégyent. Michael Laudrup viszont más megoldást javasolna számára. A dán klasszis játékosként megfordult számtalan nagy klubban: Juventus, Lazio, Barcelona, Real Madrid Ajax; így van rálátása arról, mi várná ott a fiatal játékost.

,,Ödegaard? Nem vagyok meggyőződve róla, hogy részéről egy olyan csapathoz igazolni mint a Real jó döntés lenne. Még csak 16 éves. Nem tudom elképzelni, hogy játéklehetőséghez jutna a Real Madridban vagya Bayern Münchenben.” – mondta Laudrup, majd rátért a szerinte ideálisnak mondható megoldásra. ,,Ha a fiam lenne, azt tanácsolnám neki hogy mennyen Hollandiába.” – zárta le végül Laudrup, aki játékos pályafutását Amszterdamban fejezte be, így elég jól ismeri az ottani közeget.

https://www.youtube.com/watch?v=Smi8jvNixL8

Az Ajax, vagy úgy egyáltalán a holland klubok remek lehetőséget biztosítanak a tehetségek számára, az alacsony átlagéletkor miatt könnyebben be tudnak illeszkedni, jobban fel tudják venni a bajnokság ritmusát. Arról pedig nem is beszélve, hogy ott nem is Bale-t, vagy Jamest kéne kiszorítania a csapatba kerülésért. Laudrup mellett egyébként a válogatott sportigazgatója is óva intette Ödegaardot. Egy ilyen ehetséges fiatalember számára létfontosságú hogy a megfelelő helyre kerüljön.

Baranyai Balázs