Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL H-csoport : A CFR Cluj mindent megtett, de még ez sem volt elég, továbbjutott a Galatasaray

Csak részben igazolódott a papírforma a továbbjutással kapcsolatban, Manchesterben meglepetés történt, szoros mérkőzések zajlottak a 2. helyet érő továbbjutásért a BL-ben.

Manchester United – CFR Cluj 0-1 (0-0)
Helyszín: Manchester, Old Trafford
Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Manchester United: De Gea – Jones, Smalling, Wootton, Büttner -Powell (Macheda 73.), Cleverly (Scholes 43.), Giggs (Fletcher 86.) – Rooney, Hernandez, Wellbeck
CFR Cluj: Felgueiras – Pinto, Piccolo, Cadú, Rada – Camora, Mureşan, Bastos (Maftei 78.), Alberto – Rui Pedro (Aguirregaray 71.), Sougou (Kapetanosz 91.)
Gólszerző: Alberto (56.)
Sárga lap: Scholes (90.), ill. Cadu (49.), Felgueiras (92.)

A Manchester United felettébb tartalékos csapattal állt ki a román gárda ellen. Tétje nem volt a számukra, bár azt az tudni vélték, hogy ha nyernek akkor járt volna nekik az 1 millió euró, mint minden egyes megnyert BL mérkőzés után. De Ferguson inkább Welbeckéket vetette be, mint kiderült annyira nem acélos még az MU “b” csapata sem. Az 56. percben Alberto irtózatos gólt akasztott 25 méterről a bal felső sarokba, ezzel reményt adhatott a kolozsváriak számára, hogy akár bekerülhetnek a nyolcad döntőbe is. Ám sajnálatukra, ebbe a tervbe szólt bele az a Galatasary aki Bragában győzni tudott, és azonos pontszámmal ugyan, de jobb egymás elleni mérleggel ők lettek a továbbjutók. A CFR Cluj így sem búslakodhat annyira, mert tavasszal folytathatják az Euro ligában.

Braga-Galatasaray 1-2 (1-0)
Helyszín: Braga, Estadio Municipal
Vezette: Nicola Rizzoli (olasz)
Braga: Quim – Elderson, Vinicius,Coelho, Salino -Amorim, Custodio(Viana 76.), Ismaily, Mossoro, Alan – Eder(Carlao 86.)
Galatasaray: Muslera – Eboue, Kaya, Nonkeu, Riera – Altintop(A. Yilmaz 46.), Melo, Inan, Colak (Bulut 76.) – Yilmaz, Elmander(Amrabat 46.)
Gólszerzők: Mossoro (32.), ill. Yilmaz (58., 78.)

A Galatasary a biztos utat választotta, ugyanis győzelme esetén, biztos továbbjutóként szerepel. Ám a meccs elején a történet nem éppen úgy alakult ahogy a török csapat szerette volna. Ugyanis a Braga a 32. percben egy szép akciót követően megszerezte vezetést, a gólt pedig Mossoro rugta a hazai gárda számára. Az első félidőben már nem tudott válaszolni a Galata. Azonban a második félidőben, beindultak Yilmazék, előbb Burak Yilmaz fejelt a hálóba az 58. percben, így ki tudtak egyenlíteni, majd a csereként beállt Aydin Yilmaz is be tudta venni a Braga kapuját a 78. percben, így már vezettek és a továbbjutás küszöbére állhattak. A Braga becsülete mellett szóljon, hogy bár nekik tét nélkül zajlott a mérkőzés, azért nem ajándékozták oda a 3 pontot a törököknek, Elderson, több próbálkozását is védeni tudta Muslera kapus. Burak Yilmaz lábában benne volt a duplázás lehetősége is, azonban a 90. percben a felső lécet találta el. És ezzel kialakult a végeredmény is. Hiába tudott győzni a Cluj Manchesterben, az egymási elleni mérleg a Galatasary nyelve felé billen, így csoport másodikként, várhatják majd a sorsolást a nyolcaddöntőre, a Cluj pedig az Euro ligában probálhat majd szerencsét a továbbiakban.

A H csoport végeredménye: 1. Manchester United 12 pont, 2. Galatasary 10 pont, 3. Cluj 10 pont, 4. Braga 3 pont. (pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény dönt)

Burti