Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A katalánok Dortmundban keresik az erősítést

Tegnapelőtt már megjelentettük egy rövidebb cikket Subotic és a Barca közötti esetleges tárgyalásokkal kapcsolatban. Azonban most nézzük meg egy kicsit tüzetesebben az ügyet.

Tény, hogy a Barcelona a világ egyik, ha nem a legjobb támadó egységével rendelkezik, és a középpályán is olyan világklasszisok játszanak hétről hétre, mint Xavi vagy Iniesta. Azonban mindenki tisztában van azzal, hogy a leggyengébb láncszem még mindig a védelemben van. A katalánok kapitányi karszalagját viselő Puyol egyre többször van a pályán kívül a sérülései miatt, Pique hullámzó teljesítménye pedig egyszerűen nem elfogadható egy ekkora klubnál. A nyáron megszerzett Alex Song pedig még nem üti meg a Barca szintjét, és a várakozásokon alul teljesít. Így a Barcelona keresi az alternatívát, hogy lehetne a réseket befalazni Victor Valdez kapuja előtt.

A spanyol “Sport”, hozta az információt miszerint, Titoék “támadást” terveznek indítani a Borussia ellen. A katalánok játékos megfigyelője Albert Valentin, kedden Dortmundban járt, hogy megfigyelje a kiszemelt személyeket, és egyeztetni tudjon a szakmai stábbal és Tito Vilanovával. Valentin három játékost figyelt meg: a már említett Suboticot, valamint rajta kívül még egy védőt, Hummelst és a Dortmund egyik legnagyobb tehetségét Mario Götzét. Az átigazolási piacon ennek a három játékosnak az értéke meghaladja a 72 millió eurót(Subotic 18,Hummels 24, Götze 30), de az sem lenne valószínűtlen ha a dortmundiak értük akár a 100 milliót is követelnének, mivel nem kívánnak túladni rajtuk.

Subotic és Hummels ugye a védelem megerősítésére szánják, Mario Götzét aki még mindig csak 20 éves, Xavi pótlására tervezik, igaz, hogy támadóbb szellemben játszik, de a tehetség, a technikai képzettség és a karaktere megvan benne, hogy idővel pótolni tudja a világ- és Európa-bajnok spanyolt.

Subotic újra hangoztatta, hogy jó érzi magát, a mostani csapatában, és hogy neki mindennél fontosabb az, hogy játszhasson. Itt megkapja ezt a kívánságát. A Barcan kívül számos, ajánlatot kapott már Angliából, Olaszországból, de még spanyolhonban a Real is számít rá mint egy opció a védelem megerősítésére. Komolyabb konkurensre nem számíthat a katalán gárda, kivéve, ha beszáll a játékba a Manchester City is, erre azért lehet nagy esély, mert Subotic egyik nyilatkozatában kijelentette, hogy kipróbálná magát egyszer a Premier Ligue-ben is, de nem szeretne sietni az átigazolással.

Szerző: Burti