Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vigyázó szemetek Manchesterre vessétek!

Advent a várakozás ideje, de bizonyára a City és United szurkolói nem emiatt várják a hétvégi manchesteri derbit. Sok szempontból ellentétes csapatok találkoznak vasárnap a City of Manchester stadionban. A kisebbik manchesteri alakulat idén is kétarcúan teljesít, veretlenül vezetik a bajnokságot ellenben már kiestek a Bajnokok Ligájától.

A korai BL búcsú miatt úgy hírlik Roberto Mancini alatt egyre jobban inog a kispad. Sir Alex Ferguson fiai eddig simán vették a nemzetközi akadályokat, a bajnokságban viszont már három vereséget szenvedett a csapat. A United támadójátékára ugyan nem lehet panasz, ez a védekezésről már nem mondható el. Van Persie leigazolása remek húzásnak bizonyult, vezérletével hétről-hétre a sírból hozza vissza a meccseket a MU. Könnyen a siker kulcsát jelentheti, hogy mennyire áll össze a védelem a városi rivális ellen.
Ellenben a City az angol bajnokság legjobb védelmével rendelkezik, amit a 15 forduló alatt bekapott 11 gól bizonyít. Jelenleg a City hat döntetlennel a tabella második helyére szorul. Egymás elleni legutóbbi meccseik vegyes képet mutatnak három City és két United sikerrel.

A nyilatkozatháború már napok óta tart a felek között, hiszen az egykori klasszis Ole Gunnar Solskjaer szerint „A Citynél abban bíznak, hogy ők is utolérik majd a Unitedot, de én azt hiszem, hogy ezt soha nem érik el.” A legjobb védelemmel és támadósorral rendelkező csapatok találkozói általában abszolút háromesélyes összecsapásnak számítanak, tehát semmiképp sem érdemes kihagyni a manchesteri rangadót. Összességében a City-n nagyobb a nyomás, vasárnap tehát kiderül, mennyire tudják kompenzálni a gyászos nemzetközi szereplést.

Szerző: Veres Péter